Thijs met zijn certificaat
Thijs met zijn certificaat (Foto: Richard Jonkers)

Thijs haalt tweede prijs in internationale programmeerwedstrijd

ROOSENDAAL - De 11-jarige Thijs van der Heijden heeft de tweede prijs gewonnen bij een internationale programmeerwedstrijd van de CoderDojo Foundation.


Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 tot en met 17 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers! De CoderDojo Foundation organiseerde rondom Halloween een speciale BOO Challenge waaraan alle kinderen over de hele wereld mee mochten doen.

De 11-jarige Thijs bracht met behulp van verschillende technieken een pompoen tot leven. Zodra iemand langs de pompoen loopt, hoor je enge geluiden en begint er licht te knipperen in de pompoen waardoor iedereen de stuipen op het lijf gejaagd werden. "Hij heeft een BBC Micro:bit, een ledstrip, een ultrasoonsensor en dfplayer met speaker gebruikt", legt zijn vader uit.

Verspreid over twee leeftijdscategorieen deden er uiteindelijk 252 kinderen mee. Afgelopen week kreeg Thijs te horen dat hij op de tweede plaats is geëindigd. "Hij heeft inmiddels al een certificaat ontvangen waarin staat dat hij op de tweede plaats is geëindigd. Welke prijzen hij heeft gewonnen weet hij nog niet, deze zijn onderweg vanuit Ierland."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES