St. Elisabeth koopt voormalig klooster
Foto: Google Maps

St. Elisabeth koopt voormalig klooster

ROOSENDAAL - Zorgorganisatie St. Elisabeth gaat, als de Heilige Stoel te Rome akkoord gaat, het voormalig klooster aan de Wouwseweg kopen. Het klooster is nu nog eigendom van de Congregatie Zusters Franciscanessen van Mariadal.


Al langere tijd huurt Stichting St. Elisabeth een groot deel van het klooster voor het gedeelte waarin de groepswoningen, de individuele zorgappartementen en de bijbehorende algemene voorzieningen gevestigd zijn. Maar, omdat het aantal zusters afneemt en zij ook steeds ouder worden, heeft de Congregatie besloten om het pand te verkopen. "Na zorgvuldige marktoriëntatie heeft het bestuur van de Congregatie op 20 november 2019 het besluit genomen de verkoop van het hele complex waarbinnen St. Elisabeth is gehuisvest te gunnen aan stichting St. Elisabeth."

Appartementen

Daarmee wordt Stichting St. Elisabeth eigenaar van het hele complex, bestaande uit 130 intramurale groepswoningen en individuele zorgappartementen en 66 extramurale appartementen van De Stedes. Deze huurappartementen grenzen aan de kant van de Theresiastraat aan het monumentale gebouw. Het gedeelte waar nu nog de zusters wonen en de kapel zullen voortaan door de Congregatie gehuurd worden van St. Elisabeth.

Kleinschaligheid

De komende maanden bereiden de Congregatie en St. Elisabeth gezamenlijk de definitieve overdracht voor. Voorwaarde hierbij is toestemming van de Heilige Stoel te Rome. "Voor ons is de aankoop een belangrijke stap met het oog op de toekomst. Het borgt ook de voor ons zo belangrijke kleinschaligheid die we in de toekomst willen behouden. Dat is namelijk de kracht van St. Elisabeth en dit wordt door (toekomstige) bewoners, hun familie/naasten en bezoekers gewaardeerd", aldus bestuurster Marieke Bouwman.

Geen gevolgen

Voor de bewoners van de groepswoningen en (intramurale) zorgappartementen heeft de overdracht aan St. Elisabeth geen gevolgen. De huurders van De Stedes zijn door de Congregatie op de hoogte gesteld en worden in december nader geïnformeerd.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>