Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Voortaan digitaal betalen na opruimingsactie op het station

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal organiseert eens in de zoveel tijd een opruimingsactie rondom het station van Roosendaal. Fietsen die er té lang of foutief geparkeerd staan, worden dan meegenomen naar de gemeentewerf. Daar kunnen inwoners, tegen betaling, hun fiets weer ophalen.

Voorheen kon je dit alleen contact betalen, maar daar komt verandering in. Harm Emmen van D66 stelde hier vragen over aan burgemeester Han van Midden. "In de gehele samenleving is digitaal betalen met PIN of contactloos met bankpas of telefoon inmiddels gemeengoed. Ook de gemeente Roosendaal streeft tegenwoordig omwille van het gemak en de veiligheid naar zo min mogelijk contante betalingen bij de balie Publiekszaken. Waarom is er dan toch niet voor gekozen om een digitale betaling bij het ophalen van een verwijderde fiets bij Openbare Werken mogelijk te maken?", stelde Emmen in zijn vragen.

En daar kan de burgemeester zich goed in vinden. Destijds waren er op de locatie aan De Gewenten geen voorzieningen aanwezig voor digitale betaling en gelet op de techniek en kosten is destijds besloten om enkel contante betalingen te accepteren. "Wij delen uw uitgangspunt om zo min mogelijk contante betalingen te laten doen. Daarom zijn wij graag bereid om voorzieningen te treffen waardoor ook digitaal betaald kan worden bij onze locatie aan De Gewenten. Wij zullen stappen ondernemen om dit op korte termijn mogelijk te maken. Bij de eerstvolgende opruimactie zullen burgers dan ook digitaal de kosten van de bestuursdwang kunnen voldoen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief