Afbeelding

Halve Marathon van Roosendaal luidt de noodklok

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Er is een kans dat de Halve Marathon van Roosendaal komend jaar niet doorgaat. Dat laat THOR, de organisatie achter het evenement, in een noodoproep weten aan de leden.

"De Halve Marathon van Roosendaal is een bekend begrip. Niet alleen voor mensen van THOR, maar voor bijna alle Roosendalers en veel deelnemers uit Nederland en België. Een traditie van bijna veertig jaar dreigt ten onder te gaan", stelt de organisatie. Men is namelijk naarstig op zoek naar coördinatoren. "Mensen die een stukje van de organisatie op zich willen nemen, onder andere door andere vrijwilligers te begeleiden." Het gebrek aan coördinatoren zorgt er wellicht voor dat er dit jaar geen Halve Marathon georganiseerd wordt. Zo is de organisatie op zoek naar bijvoorbeeld een coördinator verkeersregeling en aparte coördinatoren voor de opbouw van de Markt, secretariaat en het parcours.

Daarom houdt THOR op maandag 16 december een speciale informatieavond in het Thorhonk voor iedereen die wil helpen. Lid of geen lid. Het begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. "Na de uitleg gaan we meteen aan de slag om aanmeldingen te noteren." De avond wordt goed verzorgd met diverse biertjes en hapjes. "Dit alles als ultieme aanmoediging om de Halve Marathon te redden." Op 15 januari 2020 wordt het definitieve besluit genomen of het evenement dit jaar doorgang vindt. Voor meer informatie kan je mailen naar info@thor-roosendaal.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief