Mees, Jouk en Vanesse (vlnr) van SO De Fakkel in Roosendaal tonen de flessenberg voor 3FM Serious Request.
Mees, Jouk en Vanesse (vlnr) van SO De Fakkel in Roosendaal tonen de flessenberg voor 3FM Serious Request. Foto: Meta Posthumus

Flessenberg voor 3FM Serious Request

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Een mens is niet te koop. Dat is het motto van 3FM Serious Request, de grootschalige actie eind december om de 25 miljoen slachtoffers van mensenhandel te helpen. Voor De Fakkel, school voor speciaal basisonderwijs in Roosendaal, de reden om de handen uit de mouwen te steken. De school geeft onderwijs aan 145 leerlingen met sociaal-emotionele problematiek en gedragsproblemen.

Schoolleider Els van der Westen loopt samen met een leerkracht een etappe mee van The Lifeline. Dat is de route die de 3FM dj’s van Groningen naar Zeeland lopen om de actie onder de aandacht te brengen. Els van der Westen: “De 17 kilometer van etappe 4, van Roosendaal naar Bergen op Zoom, is voor onze jonge leerlingen wat te lang. Ze willen wel graag helpen en zamelen nu enthousiast lege flessen in, zodat we het opgebrachte statiegeld kunnen doneren.”

10.000 flessen

De leerlingen Mees, Jouk en Vanessa uit groep 7 laten trots de flessenberg zien die tot nu toe is ingezameld. Die berg moet nog véél groter worden volgens hen. Jouk: “Ik hoop dat we meer dan 1500 flessen gaan inzamelen met de hele school.” Vanessa gokt op 3000 flessen. Mees heeft nog ambitieuzere plannen: “We gaan wel 10.000 lege flessen inzamelen!”

Ze hebben al nagedacht hoe ze aan al die flessen gaan komen. Vanessa: “Ik ga langs bij mensen in de buurt of ze lege flessen willen geven voor onze actie, die neem ik dan mee naar school.” Mees wil meteen ook de natuur een handje helpen door plastic flessen van straat op te rapen voor de inzameling. Jouk heeft nog een ander idee: “Heel veel cola halen in de winkel, die opdrinken en de lege flessen meenemen naar school!”

Lege flessen welkom

Wilt u meehelpen? Lege flessen zijn tot en met woensdag 18 december welkom op SO De Fakkel, Van Goghlaan 8 in Roosendaal, e-mail: defakkel@koraal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief