Afbeelding
Foto: Stadsoevers

Ruim 100 duurzame nieuwbouwwoningen in Stadsoevers

Door: Peter Houtepen Economie

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal en de BVR Groep uit Roosendaal hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 113 duurzame nieuwbouwwoningen in Stadsoevers.

Hiermee wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van Stadsoevers. Wethouder Toine Theunis: "We zijn blij met dit plan. Dit sluit naadloos aan bij de ambities van Stadsoevers en is een hele mooie volgende stap in onze belofte aan de stad. We leggen daarmee de lat voor de volgende deelontwikkelingen in dit prachtige gebied." 

Trots

De gemeente heeft voor de ontwikkeling na een Europese aanbesteding het plan van de BVR Groep gekozen. Het best scorende plan, gebaseerd op vooraf geformuleerde beoordelingscriteria. Tonny Vromans van BVR: "Wij zijn trots dat we als BVR tezamen met onze architecten van Space&Matter en Karres en Brands geselecteerd zijn om in dit deel van Stadsoevers deze mooie nieuwbouw te ontwikkelen en te realiseren."

BVR gaat duurzame en eigentijdse woningen aan de Beekblokken bouwen. Er komen 43 appartementen en 70 eengezinswoningen te koop. De architectuur schept verschillende sferen in de wijk: appartementsgebouwen en stedelijke architectuur aan de Zwaaikom en Noordlaan; meer ontspannen wonen aan de groene Beekzone en Beekarmen. 

Duurzaam

Stadsoevers wordt een duurzaam stuk stad. Alle woningen in het plan voor de Beekblokken voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) die voortkomen uit het landelijke energieakkoord. Ook deze woningen worden aangesloten op het lage temperatuur verwarmingssysteem dat restwarmte van afvalverwerker SUEZ benut. Er wordt gebouwd met aandacht en ruimte voor planten en dieren. Regenwater dat opgevangen wordt op groene daken en in groene zones wordt afgevoerd naar wadi's en komt via de Beekarmen uiteindelijk in de Beek. Zonnepanelen op de gebouwen leveren energie voor woningen en elektrische auto's.

BVR werkt nu het plan verder uit. Naar verwachting start de verkoop van de woningen eind 2020. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief