Large Team D.
Large Team D. Foto: Leontine

Goud en tweemaal zilver voor The Rainbows op NK Runner-up

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen weekeinde, 14 en 15 december, was het NK Runner-up in Almere voor The Rainbows. Dit NK is voor de twirlers in de beginners klasse. Mee mogen doen aan dit NK, betekend dat je twirlt in de top van deze klasse, want alleen de beste 15 plaatsen zich voor het NK. Ook was er een voorronde voor de Senior Intermediate met dance twirl.

Zaterdag NK voor de teams en de voorronde. Namens The Rainbows kwamen er 3 solisten de vloer op tijdens de voorronde, een grote cattegorie van 45 personen. De strijd is om in de Top 15 te eindigen, deze 15 gaan door naar het NK Twirlen in januari. Voor The Rainbows is dit Esmëe de Meulder gelukt ze eindigde op een mooie 3e plaats.

De jongste leden van The Rainbows hadden zich geplaats voor het NK met hun Large Team D. Een zeer knappe prestatie, een team in een nieuwe samenstelling en zich gelijk plaatsen voor het NK. Wat was het spannend voor deze jongste leden, voor het eerst op een NK staan, maar wat hebben ze het super gedaan samen met hun coaches. Een mooie 2e plaats, dus het zilver mocht mee naar Roosendaal.

Zondag was het de beurt aan de solisten in de beginners klasse. Hier kwamen 6 onderdelen van The Rainbows de vloer op. En wat hebben ze allemaal hun best gedaan om een mooie routine weg te zetten voor de jury. En ook dit is weer goed gelukt, Birgit Jonkers Nederlands Runner-up Kampioen met haar dance in de preteen klasse, en Emma van der Pijl zilver met haar onderdeel 1 baton in de junior klasse.

Uitslagen

Large team D The Rainbows, Juvenile Runner-up, Zilver

Solo 1 Baton: Esmëe van Unnik, Preteen Runner-up, 9e plaats; Emma van der Pijl, Junior Runner-up, Zilver

Solo Dance Twirl: Birgit Jonkers, Preteen Runner-up, Nederlands Kampioen; Esmee Aarden, Preteen Runner-up, 12e plaats; Esmëe van Unnik, Preteen Runner-up, 15e plaats; Emma van der Pijl, Junior Runner-up, 12e plaats

Voorronde Senior Intermediate, solo dance twirl: Esmëe de Meulder 3e plaats; Lineke Veldhoen 16e plaats; Yara Jochems 43e plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief