Annelin (Thor), Benthe en Luna: prijswinnaars op het Triple Indoor Atletiek Gala te Alkmaar.
Annelin (Thor), Benthe en Luna: prijswinnaars op het Triple Indoor Atletiek Gala te Alkmaar. Foto: Richard van den Biggelaar

Atleet Annelin van den Biggelaar sterk op Triple Indoor Gala

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op 14 december reisde Thor-atleet Annelin van den Biggelaar (8) naar Alkmaar om deel te nemen aan een groot opgezette atletiekwedstrijd met maar liefst 544 deelnemers. In de categorie B-Pupillen meisjes, waar Annelin in uitkomt, waren 24 deelneemsters.

Op die dag stond er een meerkamp op het programma met de onderdelen 40 m sprint, kogelstoten en hoogspringen. Daarnaast vond er een 1.000 meter plaats.

Annelin presteerde heel goed op de meerkamp, ze liep 7,02 seconden op de 40 meter, wat direct een clubrecord is in de categorie meisjes B-Pupillen bij Thor. Vervolgens zette ze bij het kogelstoten een prestatie neer van 5.34 meter en sprong ze 1.10 meter bij het hoogspringen. Annelin behaalde een puntentotaal van 1327 en sloeg daarmee de gouden medaille aan de haak.

Aan het einde van de dag werd er een 1000 meter gelopen waar ze derde werd met een tijd van 4:08,39. Het was een mooie wedstrijd en Annelin kijkt er nu alweer naar uit om haar tegenstanders op een andere wedstrijd te mogen ontmoeten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief