Foto: Remko Vermunt
fotoalbum

Kerstmannen gaan vol gas door Roosendaalse binnenstad

ROOSENDAAL - Het winkelend publiek keek zondagmiddag wel even raar op, toen er opeens een rennende kerstman voorbij kwam. En niet veel later volgde er nog één en nog één en nog veel meer. Zo'n zestig kerstmannen en -vrouwen deden zondagmiddag mee aan een nieuwe editie van de Roosendaalse Santarun georganiseerd door de English for Kids Foundation.


Ouders met kinderen konden meedoen aan de Family Run van één kilometer en de fanatiekelingen konden meedoen aan de Three English Miles (vijf kilometer). Roosendaal heeft in het verleden al eens vaker een kerstmannenloop gehad, maar de laatste jaren was het stil rondom dit evenement. De English for Kids Foundation heeft daarom de handschoen opgepakt en met succes, al gooide het weer wel wat roet in het eten.

De regen zorgde er helaas voor dat er weinig toeschouwers waren op het Tongerloplein in Roosendaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen om 15.00 uur de warming-up van start ging, verzamelden alle deelnemers zich op het plein en met al die rode pakken zorgde dat toch voor een vrolijk gezicht. Na de warming-up van Kroevensport, werd om 15.15 uur het startschot gegeven door wethouder René van Ginderen waarna de kerstmannen in een razend tempo van start gingen. Zowel bij de familyrun als de Three English Miles werd uiteindelijk het podium dan ook gevuld met fanatieke deelnemers.

Kers op de taart was de cheque die Melanie Testers mocht ontvangen voor het goede doel: de English for Kids Foundation. Uiteindelijk is met onder andere de Santarun een bedrag van 1576 euro opgehaald. "De opbrengst gaat naar een van onze projecten in Ghana", vertelt Testers. "We willen daar lokalen inrichten om de kinderen Engels te kunnen leren. Met vierhonderd euro kunnen we één lokaal inrichten."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES