De duisternis probeert te voorkomen dat er een nieuw jaar komt.
De duisternis probeert te voorkomen dat er een nieuw jaar komt. Foto: Openluchttheater Nispen

Onderling Kunstgenot verwarmd harten in Openluchttheater van Nispen

Sport en vereniging

NISPEN - Zaterdag 28 december was het podium van het Openluchttheater in Nispen volledig voor het Onderling Kunstgenot. De lokale Toneelvereniging, die dit jaar hun 100 jarig jubileum vierde, sloot hun feestjaar in stijl af.

Ondanks de winterse omstandigheden, was er om iets over half vijf geen vrije plek meer te vinden in het Openluchttheater, zelf de extra bijgeplaatste bankjes waren bezet, door met name afwachtende hele jonge bezoekers.
"Het Geheim van Nieuwjaar", dat opgevoerd werd, is geschreven én geregisseerd door Eric Borghouts. De vele toegestroomde bezoekers zaten direct helemaal in het verhaal, waarin centraal stond of er überhaupt wel een nieuw jaar kon beginnen, aangezien de Duisternis plotseling opdook. Deze donkere figuur wilde dit jaar voorkomen dat Professor Tijdloos een nieuw jaar kon creëren met zijn WereldWijdse Tijdklok (ingenieus gemaakt door Eric Raats).
De rollen waren prachtig verdeeld, zo speelde de jeugd moedig een helden hoofdrol, was de professor heerlijk verstrooid en zijn vrouw zijn steun en toeverlaat. Moeder Natuur was met haar 4 seizoenen kleurrijk aanwezig, de Duisternis was overtuigend beangstigend en had 2 prima hulpjes. De kerstgedachte, oog hebben voor de (minder bedeelde) ander, saamhorigheid, het goede doen; was als een rode draad door het stuk verweven.
Hoewel de buitentemperatuur inmiddels onder nul zakte, werden de harten van jong en oud verwarmd door de combinatie van verhaal, spel, mooie muziek, en sfeervolle belichting.

Eeuwfeest
Toneelvereniging Onderling Kunstgenot sloot op een gedenkwaardige wijze, met een vuurwerkpijl, hun eeuwfeest af. Het nieuwe jaar kon gelukkig gewoon beginnen! Een bezoeker verzuchtte: “Wat jammer dat het al afgelopen is, het was zo mooi!” De spelers, regisseur, geluid en techniek kregen na afloop dan ook terecht een daverend applaus. En dat herhaalde zich bij de 2e voorstelling die later op de avond werd gespeeld.
Stichting Openluchttheater Nispen heeft hiermee hun vierde seizoen ook afgesloten. Dankbaar kijkt het bestuur en de vrijwilligers terug op een mooi en afwisselend jaar en kijkt men uit naar het eerste lustrum wat in Mei 2020 van start zal gaan.
Voor meer info: www.oltn.nl, of volg het Openluchttheater op Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief