Pauze is de nieuwe voorstelling van Nispens Toneel
Foto: Elles Jansen

Pauze is de nieuwe voorstelling van Nispens Toneel

NISPEN – Het Nispens Toneel is druk bezig met de laatste repetities voor de nieuwe voorstelling die op 17, 18 en 19 januari plaatsvindt in zaal Verhoeven. Het blijspel Pauze speelt zich grotendeels af in de kantine van een supermarkt. De lift en klok zijn belangrijke elementen in dit stuk dat onder regie van Fons van Doormaal tot bloei komt.


“We kunnen en willen niet te veel loslaten over het stuk”, lacht Linda Oostvogels mysterieus “maar een klein stukje van het doek zullen we oplichten.”

Cast
Er spelen twaalf amateurtoneelspelers mee in Pauze, een blijspel bestaande uit twee bedrijven en geschreven voor Willem Kuyper en Ingrid Assies. “We vragen altijd wie er allemaal een rol wil spelen en zoeken er dan een geschikt toneelstuk bij”, legt Linda uit. Ze vertolkt de rol van Irene Ploegsma die graag de bezemkast in duikt met Berend-Jan (Martijn Broos). Vele spelers zijn al jaren lid van het Nispens Toneel zoals o.a. Yvonne Castelijn die de zorgzame vrouw van manager Vlaming speelt. Dennis Huijps is ook geen onbekende, hij speelt dit jaar de rol van Frans Zijdelinkgs, medewerker klantenservice. Will Peeters is souffleur en zit aan de rand van het toneel met de tekst in handen zodat hij de spelers te hulp kan schieten als ze even de tekst kwijt zijn: “Ik heb 15 jaar zelf op de planken gestaan maar wil nu de jeugd een kans bieden.” En dat is hem gelukt want er zijn maar liefst vier nieuwe jonge spelers bij het toneel gekomen.

Jong talent

Teun Buermans, (bijna 17 jaar) studeert op het Zoomvlietcollege en speelt in Pauze de rol van onderhoudsmonteur. Zijn neef Brad Buermans, (14) speelt de rol van controleur bij de keuringsdienst van waren. Brad deelt de passie voor het toneel met zijn moeder Claudia die de rol speelt van kassière Jolanda. Meike Brosens (17) en Laura Machielsen (18) hebben ook veel plezier in hun rol als supermarktpersoneel.

“We oefenen iedere woensdagavond en sinds december tweemaal per week omdat de uitvoering steeds dichterbij komt. Eefje Luysterburg (21) is twee jaar geleden bij de club gekomen. Zo is er best wat nieuwe aanwinst en dat maakt het leuk en afwisselend. “We hebben veel lol onder elkaar en bouwen allemaal mee aan het decor en zorgen ook zelf voor de kleding,” aldus Teun. De grime wordt verzorgd door Els Buermans en Petra Brouwers.

Pauze
Het stuk Pauze gaat over het wel en wee van een supermarkt in een dorp, waarbij de geruchten de ronde doen over een overname. Manager Eric Vlaming (gespeeld door Roel de Jongh) probeert alles in goede banen te leiden en krijgt vaak een bezoekje van zijn vrouw, die een belangrijkere rol speelt dan op het eerste gezicht lijkt. Het personeel loopt de kantjes ervan af en houden liever pauze dan dat ze werken. De vele deuren en de lift zorgen voor hilarische taferelen en er zijn veel verschillende typetjes. Al met al een uitdaging voor regisseur Fons die komend jaar zijn 40-jarig jubileum viert!

Kaartverkoop

De voorstellingen van het Nispens Toneel trekken altijd veel publiek, dat niet alleen uit Nispenaren en eigen familieleden van de spelers bestaat. Er komen al jaren trouwe kijkers uit de omliggende dorpen en Roosendaal. Ook van andere toneelverenigingen komen spelers graag bij hun collega’s kijken. Kaarten kunnen besteld worden via nispenstoneel@live.nl. Wees er snel bij want vol=vol. De voorstellingen op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari starten om 20.00 uur. Op zondag 19 januari is er een middagmatinee om 14.00 uur.

Elles Jansen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>