Trainers en vrijwilligers SV de Pion.
Trainers en vrijwilligers SV de Pion. Foto: Ad Bruins

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie SV de Pion

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag, 3 januari, stond er een feestelijke gebeurtenis op de planning voor SV De Pion, de nieuwjaarsreceptie. Naar traditie werd er ook op een ludieke manier een partijtje schaak gespeeld op deze avond. Leuk was dat ook een aantal van de senioren aanwezig waren. Dit keer was het Hands & Brains schaak. Bij deze schaakpartij speelt men met twee personen, de ene speler is de brain en de andere de hand. De brain noemt het stuk waarmee gezet moet worden en de hand voert dan de zet uit. Echter mag er verder niet met elkaar gepraat worden. Een voorbeeld om aan te geven hoe lastig dit is: als de brain pion zegt, dan zijn er voor de hands al gelijk meer dan 8 mogelijkheden om uit te kiezen. Probeer dan maar eens het plan van je medespeler door te hebben.

Zoals gezegd in een eerder artikel zijn de winnaars van de interne competitie gehuldigd op deze avond, maar ook worden de vrijwilligers die een heel jaar belangeloos hun eigen inzetten voor de club in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Zoals bij elke vereniging zijn ook bij Schaakvereniging De Pion de vrijwilligers onmisbaar. Zo zijn daar Rinus en Sally Oostvogels, zij zorgen er al jaar en dag voor dat ze het winkeltje met lekkernijen voor de kinderen klaar hebben staan. Ook kunnen de wachtende ouders hier terecht voor een vers kopje koffie of thee. Daar wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt door de trainers.

Na de les is het tijd om de interne competitie te spelen. Om dit allemaal in goede banen te leiden worden de jonge geesten in 6 groepen opgedeeld, te weten A, B, C, D, E en F. Voor deze groepen zijn er 3 competitieleiders. De A- en B-groep wordt geleid door Patrick Prevoo, de C- en D-groep wordt geleid door Nard van Gentevoort en de kleinere kinderen van de E- en F-groep worden tijdens de interne competitie begeleid door Saskia van Ochten. De bovengenoemde vrijwilligers begeleiden elke vrijdagavond de interne competitie belangeloos en zorgen dat de kinderen een gezellige tijd hebben tijdens het partijtje schaak. Reinier Jacobs helpt ook mee met de competitie. Naast de functie van competitieleider vervullen bovengenoemde ook nog andere hand en span diensten voor Schaakvereniging De Pion.

Onze trainers worden ook op deze avond bedankt voor het les geven aan de kinderen. De jeugdafdeling van de Pion wordt geleid door jeugdleider Koen Riemens.

Aan het einde van de interne competitie wordt er ook nog de duim uitgereikt. De duim is een trofee die wordt uitgereikt aan een jeugdlid die zich voorbeeldig heeft gedragen en daardoor deze prijs heeft verdiend. De winnaar van de duim is Mandy Uijtdewilligen.

Winnaars van alle categorieën

A-Groep: 1. Joshua Prevoo; 2. Xandar van Gentevoort; 3. Jesper Fidder

B-groep: 1. Vincent Wang; 2. Micha Huibregtse; 3. Dilan Wullems

C-Groep: 1. Vincent Bookelaar; 2. Maroua al Jarbouchi; 3. Cas de Witte

D-Groep: 1. Evas de la Fuente; 2. Bob de Koning; 3. Aleksandr van Baal

E-groep: 1. Noah Wesseling; 2. Jibbe Buckens; 3. Gijs de Vroomen

F-Groep: 1. Max van Beers; 2. Luuk Machielse; 3. Luuk Kosten[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief