Ik Vertrek: David en Gine en hun kartonnen huis
Foto: Ik Vertrek

Ik Vertrek: David en Gine en hun kartonnen huis

ROOSENDAAL - David Shearlaw (51) en Gine Shearlaw-van Ineveld (49) waren afgelopen zaterdag te zien bij het NPO-programma Ik Vertrek. Daarin was te zien hoe David en Gine de keus maakten om een Bed & Breakfast te starten in het Spaanse Aspe. Ze kopen een houten huis, maar dat blijkt na een flinke regenbui eerder op een kartonnen huis.


David en Gine zijn voor velen bekende gezichten in Roosendaal. Deze hardloopfanaten genoten volop van het leven. Totdat Gine borstkanker kreeg. Na een pittige behandelperiode besloten ze het roer om te gooien. Op 5 februari 2019 kregen ze de sleutels overhandigd van een houten huis in Aspe (Spanje) met de bedoeling om hier een Bed & Breakfast/Casa Rural te starten. Het stel verwacht binnen twee maanden de eerste gasten te kunnen ontvangen. Totdat ze tegen de Spaanse bureaucratie aanlopen. De exploitatievergunning komt maar niet rond.

Terwijl ze in de wachtstand staan, worden ze getroffen door noodweer. En blijkt de buitenkant van het pand van MDF-platen te zijn, waardoor het niet bestand is tegen een regenbui. Als ze van de bouwexpert te horen krijgen dat ze een kartonnen huis hebben gekocht, wordt de lang gekoesterde droom een ware nachtmerrie. Toch gaat het inmiddels al een stuk beter met het tweetal.

"We hebben eindelijk iemand gevonden die ons huis gaat opknappen en dat voor een schappelijke prijs. Afgelopen week is de bouw gestart; er komt een stenen muur rondom ons huis. Het dak wordt gerenoveerd zodra het een langere periode droog is. Dat zal tegen de zomer zijn. Volgend jaar zomer is ons huis, zoals een huis hoort te zijn."

Heb je de uitzending gemist en wil je weten hoe het verder afloopt? Bekijk dan hier de aflevering terug.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>