Onderzoek naar verplaatsing weekmarkt in Wouw
Onlangs bracht de burgemeester nog een bezoek aan de weekmarkt in Wouw
Onlangs bracht de burgemeester nog een bezoek aan de weekmarkt in Wouw (Foto: Gemeente Roosendaal)

Onderzoek naar verplaatsing weekmarkt in Wouw

WOUW - De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of marktkooplieden, bewoners en ondernemers zich kunnen vinden in het idee van de Roosendaalse Lijst om de weekmarkt in Wouw te verhuizen van het Torenplein naar de Markt. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van Eric de Regt en Rene van Broekhoven (Roosendaalse Lijst).


Volgens de twee heren is het Torenplein een prima locatie die past bij het kleinschalige en dorpse karakter van de weekmarkt, maar de Markt in het centrum van Wouw is volgens hen toch beter. "De laatste jaren neemt de bedrijvigheid en het aantal activiteiten op en rondom de Markt steeds meer toe", stellen de twee heren. Ook de bedrijvigheid met horecazaken en terrassen rondom de Markt neemt toe.  

"Deze bedrijvigheid kan verder versterkt en gestimuleerd worden door de weekmarkt te verhuizen. Door het naast elkaar, aan de rand van het grasveld, plaatsen van de marktkooplieden krijg je een mooi aaneen gesloten lint van kraampjes. De klanten kunnen dan een bezoekje aan de weekmarkt combineren met een bakje koffie op een terras of in een horecazaak."

Wethouder Cees Lok kan zich daarin vinden en is daarom positief over het instellen van een onderzoek. Wél zijn er volgens de wethouder op voorhand een aantal aandachtspunten. Zo is er wel stroomvoorziening aanwezig op de Markt, maar bij evenementen is die voorziening niet bruikbaar. De weekmarkt moet dan ook verplaatst worden bij evenementen. Daarnaast moet er goed bekeken worden waar marktvoertuigen geparkeerd kunnen worden én de nieuwe locatie zal ieder woensdagochtend (9.00-13.00) aan beide zijden moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om bezoekers aan de Wouwse markt een veilige omgeving te bieden.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>