Maaike Matthijssen start pop-up café D'r Neffe
Foto: Remko Vermunt

Maaike Matthijssen start pop-up café D'r Neffe

ROOSENDAAL - Maaike Matthijssen, eigenaar van het Wapen van Roosendaal, gaat in het naastgelegen pand aan de Markt 7 een nieuw café beginnen: pop-up café D'r Neffe. "Ik heb de lat hoog gelegd voor mezelf, want ik wil tijdens het Tullepetaons Klunen voor de eerste keer open", vertelt de onderneemster.


Het pand aan de Markt 7 heeft in de afgelopen jaren verschillende namen gehad. Zo zat er een Engelse pub onder de naam Big Ben, later werd het Blits en in 2016 werd de naam veranderd in 'Eten en drinken bij Sofie'. "Maar nu staat het al een aantal jaar leeg en dat is niet goed voor zo'n pand", stelt Maaike Matthijssen. De afgelopen twee jaar heeft ze dan ook nagedacht over wat je allemaal met het pand zou kunnen doen. "En nu ga ik proberen mijn droom te verwezenlijken." Onlangs heeft de horeca-onderneemster het huurcontract getekend voor de komende veertien maanden en ook de vergunning is aangevraagd bij de gemeente Roosendaal. "Pas als die akkoord is, kan ik officieel van start. Maar ik verwacht geen problemen."

Het nieuwe café wordt geen kopie van 't Wapen en gaat straks alleen open bij grote(re) evenementen, zoals carnaval, het EK, kermis, tappage en bijvoorbeeld de bluesroute. Ook kan het café afgehuurd worden voor feestjes én verenigingen kunnen hier een evenement organiseren. "En daarnaast wil ik ruimte bieden aan theater en live-muziek, zodat zij ook eens op een ander podium in Roosendaal kunnen spelen." Een vergelijking met het oude Verkadehuis op de Kade is dan ook snel gemaakt. "Ja, daar zou je het mee kunnen vergelijken, maar ik sta open voor allerlei samenwerkingen."

Mocht Maaike's droom over veertien maanden verwezenlijkt zijn, dan zou het zomaar kunnen dat pop-up café D'r Neffe een vast karakter krijgt. "Maar dan krijgt het wel een andere naam."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>