Nieuwe toplaag voor fietspad Flaneerdijk
Tegels werden vervangen voor een duurzame asfaltconstructie maar dat bleek niet te werken
Tegels werden vervangen voor een duurzame asfaltconstructie maar dat bleek niet te werken

Nieuwe toplaag voor fietspad Flaneerdijk

ROOSENDAAL - Het fietspad van de Flaneerdijk wordt nog voor juni, maar uiterlijk voor de zomervakantie 2020 worden vervangen. Dat laat wethouder Inge Raaijmakers weten op vragen van de VLP.


Het fietspad werd afgelopen jaar gereconstrueerd waarbij de tegels zijn vervangen door een asfaltconstructie. "We zoeken steeds meer naar een duurzame inrichting van de openbare ruimte. Daarom is voor dit fietspad gekozen om als pilot in de toplaag een asfaltmengsel toe te passen met een biobased bindmiddel in plaats van het op aardolie gebaseerde bitumen", stelt de wethouder.

Maar, uit controle is gebleken dat het mengsel van de toplaag niet voldoet aan de gestelde eisen en daarmee is de pilot geen succes. De toplaag wordt dan ook vervangen op kosten van de aannemer. "Als er zich in de tussentijd gevaarlijke situaties voordoen zal de aannemer deze voor haar rekening herstellen."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>