Foto: Pixabay

Helikopters gaan twee dagen gezamenlijk oefenen

ROOSENDAAL - Helikopters van het Defensie Helikopter Commando en de landmachteenheid 11 Luchtmobiele Brigade gaan op dinsdag 14 en woensdag 15 januari gezamenlijk oefenen. Locatie voor de oefening is de Rucphense heide en omgeving. Het doel van de oefening is om de samenwerking tussen lucht- en grondeenheden te trainen. Zowel op het gebied van commandovoering als inzet.


Met de oefening Joint Falcon wordt het gezamenlijk optreden van het Defensie Helikopter Commando en de Luchtmobiele Brigade getraind. Transporthelikopters zetten grondtroepen af en halen de troepen weer op. Gevechtshelikopters bewaken gedurende de hele oefening het luchtruim. "Wij bereiden onze militaire oefeningen graag zorgvuldig voor en trachten, waar mogelijk, onze vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland. Tijdens Joint Falcon vliegen we in een straal van maximaal 8 kilometer rondom de oefenlocatie."

De oefening wordt op dinsdag 14 januari gehouden van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag 15 januari van 09.00 tot 20.00 uur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief