Afbeelding

MBO of universiteit? Stagevergoeding is hetzelfde bij gemeente Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft besloten om, in navolging van de Rijksoverheid, vanaf 1 februari 2020 alle stagiairs dezelfde beloning toe te kennen. Op dit moment ontvangen stagiairs nog een stagevergoeding die afhankelijk is van hun opleidingsniveau, maar daar komt dus verandering in.

"De gemeente Roosendaal biedt als werkgever stagiairs de mogelijkheid stage te lopen. Zo kunnen ze hun kennis en ervaring onder begeleiding in de praktijk brengen en aanvullen," vertelt wethouder Cees Lok. "We willen laten zien dat stagiairs van alle opleidingsniveaus welkom en belangrijk zijn binnen onze gemeente. Daarom hebben we besloten om de vergoedingen voor stagiairs van LBO, MBO, HBO en WO opleidingen gelijk te trekken."

De stagevergoeding is immers geen loon, maar meer een soort onkostenvergoeding en die is voor iedereen hetzelfde. Dat is de redenering van het college van burgemeester en wethouders. Voorheen zit er veel verschil tussen de verschillende stagevergoedingen. Een LBO- of MBO-student die 0 tot 3 maanden stage liep bij de gemeente Roosendaal kreeg 113,45 euro per maand. Een HBO- of WO-student ontving 204,20 euro. Liep je langer dan drie maanden stage dan kreeg je op LBO/MBO-niveau 192,86 euro en HBO/WO-studenten ontvingen 351,68 euro. Vanaf 1 februari worden alleen nog de tarieven van HBO/WO-niveau gehanteerd, oftewel 204,20 euro voor drie maanden of korter en 351,68 euro voor stages langer dan drie maanden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief