Afbeelding
Foto: Shutterstock

VLP: Bewoners van hoogbouw moeten ook afval scheiden

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Inwoners van de gemeente Roosendaal die in een flat of hoogbouw wonen, zijn niet verplicht om het GFT in een container aan te bieden. Zij mogen het Groente-, Fruit- en Tuinafval ook bij het restafval gooien en daar moet volgens de VLP snel verandering in komen. 

"We constateren dat er tot op heden nog niets geregeld is om het rest- en GFT-afval bij hoogbouw gescheiden in te leveren, daar waar andere gemeenten, zoals gemeenten Etten-Leur en Tilburg hiermee volop aan de slag zijn", stellen Wilbert Brouwers en Alex Raggers. Wel kan men op eigen initiatief een container aanvragen die op eigen terrein geplaatst moet worden, maar die bak mag maar twee weken blijven staan en is vrij kostbaar. 

"Door de hoge kosten is dit vaak geen interessante optie. Gelet op de landelijke doelstelling om tot een uiteindelijke afname naar 30 kg restafval per inwoner per jaar te komen, meent de VLP dat in de gemeente Roosendaal op dit vlak nog volop werk aan de winkel is nu GFT-afvalscheiding in hoogbouw in Roosendaal nog niet van toepassing is." De fractie wil dan ook weten welk percentage van hoogbouw in de gemeente Roosendaal géén directe toegang heeft tot GFT-afvalscheiding én de fractie wil weten op welke termijn er aanvullend beleid komt voor het scheiden van afval bij hoogbouw.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief