Artiesten brengen speciaal eerbetoon aan Rini Valentijn

Artiesten brengen speciaal eerbetoon aan Rini Valentijn

ROOSENDAAL - De Roosendaalse zanger Leon Basley organiseert op zondag 26 januari een speciaal eerbetoon aan de in 2006 overleden zanger Rini Valentijn. 


"Rini Valentijn was een zanger die heel geliefd was, vooral bij het gehandicaptenpubliek. Zijn optredens waren altijd uitverkocht en deze Roosendaalse zanger is hiervoor eigenlijk nooit geëerd", stelt Basley. En daarom wordt er op zondag 26 januari een tribute gebracht aan de overleden zanger. Vanaf 14.00 uur treden er in de Commerce in Kruisland verschillende artiesten op die ook een album hebben opgenomen met liedjes van Rini Valentijn.

De artiesten die optreden zijn Rocky Taylor, Jessica Malfait, Mien Oostvogels, Carola, Dellie Pfaff, Pascal de Vormer, The Singing DJ, Angelique van Elteren, Richard Pertijs, Leon Basley en niet te vergeten: Rini's levensgezel Cor Benjamins. De opbrengsten gaan naar een nader te bepalen goed doel dat de nabestaanden mogen kiezen. "We hopen zo veel mogelijk fans van Rini te bereiken, zodat ook zij de kans krijgen om hun held en idool te eren."

Rini Valentijn leerde zichzelf op zijn elfde accordeon spelen. In 1989 kwam zijn debuutsingle 'Alleen is maar alleen uit', later volgde verschillende albums. Zijn fanclub telde enkele honderden leden en Fanclubdagen werden steevast drukbezocht. "Bij alles wat Rini samen met zijn Partner Cor Benjamins organiseerde was het volle bak ambiance. Mensen hebben zoveel persoonlijke herinneringen aan Rini Valentijn en zijn muziek, dat dit ook zo zal blijven", stelt Basley.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures