Ilyas Etik: 'Onze arbeidsmigranten zijn hier echt welkom'
Foto: Remko Vermunt

Ilyas Etik: 'Onze arbeidsmigranten zijn hier echt welkom'

ROOSENDAAL - Aan de Gastelseweg 247 is vandaag officieel het migrantenhotel van Atik uitzendbureau geopend. Wethouder Toine Theunis kreeg de eer om samen met initiatiefnemer Ilyas Etik en zijn vrouw Fadna de 'eerste' deur symbolisch te openen.


Vijf jaar geleden kwam Ilyas Etik al met het plan voor een migrantenhotel. "Wij zagen kansen in een leegstaand kantoorpand aan de Bergrand", vertelt Etik. "De buurtbewoners waren echter fel tegen, daarom hebben we die plannen geannuleerd." Hij ging op zoek naar een nieuwe locatie. "En uiteindelijk hebben we draagvlak gevonden voor ons idee hier op de Gastelseweg. Onze migranten zijn hier welkom", zegt hij dan ook trots.

Want, wat Ilyas Etik en zijn vrouw gerealiseerd hebben is best bijzonder te noemen. Alleen al omdat er tussen de start van de bouw en de oplevering slechts 28 weken zat. Sindsdien staat er aan de Gastelseweg een migrantenhotel met 56 zelfstandige 5-kamerappartementen van ongeveer 80 vierkante meter. Ieder appartement bestaat uit een gezamenlijke keuken, woonkamer en badkamer en vier slaapkamers. Drie éénpersoonskamer en één tweepersoonskamers. "Er is dus rekening gehouden met individuen, maar ook met echtparen."

Daarnaast zijn de appartementen allemaal hetzelfde aangekleed, zodat arbeidsmigranten zich altijd thuis voelen. Ook als ze een periode zijn weggeweest en dus in een andere kamer terecht komen. Daarnaast zijn er 130 parkeerplaatsen gerealiseerd op eigen terrein, liggen er 260 zonnepanelen op de daken en er is toezicht én begeleiding geregeld. Inmiddels is zeventig procent van het hotel gevuld en Ilyas verwacht binnen een maand volledig vol te zitten.

"Het is meer dan je eigenlijk mag verwachten bij een migrantenhotel", zegt adviseur Hans Elshout. "Een migrant die dit heeft meegemaakt, gaat niet snel meer naar een kamertje achteraf in Delfshaven. Dit wordt de nieuwe norm voor migrantenhuisvesting." Dat bevestigt ook wethouder Toine Theunis. "Arbeidsmigranten zijn ontzettend belangrijk voor onze gemeente. We hebben hier graag aan meegewerkt, echt onze complimenten voor wat jullie bereikt hebben." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>