Bouwloods op de Kuisel.
Bouwloods op de Kuisel. Foto: St. Cabod

Open dag bij Roosendaalse wagenbouwers

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In de bouwloods van de overkoepelende Stichting CABOD (CArnavals Bouwers Onder Dak) aan de Kuisel zijn de vlijtige handjes van de bouwers al maanden volop aan het lassen, plakken en bezig met andere klussen die bij het bouwen van een carnavalswagen uitgevoerd moeten worden. Het resultaat kunt u zien op de open dag op zondag 2 februari, aanvang 13.11 uur.

Met veel creativiteit geeft iedere bouwclub invulling aan het motto van dit jaar: “DRAAI ‘T MAR OM”. Al maanden zijn ze hiermee bezig en langzaam maar zeker wordt toegewerkt naar het doel waarvoor ze dit allemaal doen, de carnavals optocht die op zaterdag 22 februari door de straten van Tullepetaonestad trekt.

De bouwers van De Kurketrekkers, Kaaipuiten, Baargseboan, We Zen Wir de Leste en de Stichting Carnaval Roosendaal willen op zondag 2 februari hun creaties graag aan u tonen. Zij kunnen u alles uitleggen over het ontwerp, de constructie, de gebruikte materialen, technieken en vele andere zaken die bij het bouwen van een carnavalswagen komen kijken. Uw belangstelling en waardering is een belangrijke inspiratiebron voor de bouwers om vol enthousiasme de laatste weken voor de optocht hun creaties af te bouwen.

Ook het drietal, Priens Markus 1, Champetter Rinus en Narreke Doremi, zullen deze middag naar de bouwloods komen, al was het alleen maar om hun prachtige prinsenwagen te aanschouwen. Er is muziek van Tullepetoanse leutbandjes en voor een hapje en een drankje kunt u ook bij de bouwers terecht. Kortom, wilt u een gezellige middag meemaken? Kom dan zondag 2 februari naar de bouwloods op de Kuisel 23. Aanvang 13.11 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief