Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Tullepetaonen komen samen voor kaartverkoop Priense Swaree

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De echte Tullepetaonen kijken al dagen en misschien weken uit naar vandaag. Om 15.33 uur gaat officieel de kaartverkoop voor het Priense Swaree van start. Maar, hoe gaat dat precies in zijn werk? Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Het Priense Swaree is in feite een bonte avond vol muziek, dans, toneel en cabaret van Roosendaalse artiesten en leutvierders. Voor velen is het Priense Swaree één van de hoogtepunten van het Roosendaalse carnaval. Wie voorheen een kaartje wilde bemachtigen voor het Swaree, moest gaan 'liggen' voor het swaree in parkeergarage de Biggelaar. Maar, in 2018 werd een nieuw concept opgezet: de lotingsavond.

Die vernieuwde opzet sloeg aan en daarom wordt ook dit jaar de ingeslagen weg voortgezet. En dat betekent dat er ook vandaag een loting plaats gaat vinden voor de kaarten van het Priense Swaree. Om 15.33 uur gaan de deuren van De Kring open, waarna de Tullepetaonen een bandje krijgen met daarop een nummer. Deze bandjes worden tot uiterlijk 18.33 uur uitgegeven, daarna worden er geen bandjes meer verstrekt en gaan alle ballen met de juiste nummers de ballenbak in. 

Om 19.11 uur gaat de trekking van start en uiteraard gebeurt dat op een leutige manier. Wordt jouw nummer getrokken? Dan heb je dit jaar vijf minuten de tijd om bij de kassa te komen. Vorig jaar had je slechts twee minuten de tijd, maar dat zorgde voor de nodige hectiek in de schouwburg. "De organisatie hoopt dat niemand meer hoeft te hollen, maar iedereen zich rustig naar de kassa kan bewegen."

Mocht je niet binnen 5 minuten aanwezig zijn, tot 11 minuten na de trekking kan een winnaar zich nog melden aan de kassa om aan te sluiten. Daarna volgt een nieuwe trekking. Kaarten voor de middag- en avondvoorstelling kosten veertien euro. Veel succes!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief