Foto: Timo Reisiger

Oud-burgemeester Niederer wordt lid van Raad van State

ROOSENDAAL - Oud-burgemeester Jacques Niederer maakt vanaf 1 maart 2020 onderdeel uit van de Raad van State. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met dit voorstel van minister Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).


Niederer is samen met Mevrouw mr. B. Meijer, mevrouw mr. J. Gundelach en mevrouw prof. dr. mr. drs. W. den Ouden benoemd tot staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bowine Meijer (55 jaar) is senior rechter bij de rechtbank Den Haag, Jacques Niederer (59 jaar) is sinds 1 december 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven, Jade Gundelach (41 jaar) is advocaat bestuursrecht/partner bij Soppe Gundelach advocaten te Almelo en Willemien den Ouden (48 jaar) is hoogleraar staats- en bestuursrecht bij de Universiteit Leiden en tevens wetenschappelijk directeur van het Instituut Publiekrecht.

De benoeming van mevrouw Meijer en de heer Niederer gaat in op 1 maart 2020, van mevrouw Gundelach op 1 juni 2020 en van mevrouw Den Ouden op 1 september 2020.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES