Maximaal vijftien nieuwe woonwagens op bestaande locaties
Foto: Google Maps

Maximaal vijftien nieuwe woonwagens op bestaande locaties

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil tien tot vijftien nieuwe woonwagenstandplaatsen realiseren op de al bestaande woonwagenlocaties. Dat heeft wethouder Toine Theunis bekendgemaakt. De extra plekken zijn nodig om de wachtlijst voor (toekomstige) woonwagenbewoners verder terug te dringen. In Roosendaal staan op dit moment 55 mensen op die lijst.


Woonwagenbewoners verzamelden eind 2019 voor het gemeentehuis. Ze demonstreerden omdat ze naar eigen zeggen al jaren aan het lijntje worden gehouden als het gaat om de realisatie van nieuwe standplaatsen. De gemeente wilde namelijk een nieuw woonwagenkamp realiseren en dat kost tijd, maar de bewoners kwamen zelf met een ander idee. Zij stelden voor om op iedere locatie een paar standplaatsen toe te voegen.

Quickscan

Daar stond de wethouder positief tegenover en daarom werd in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar het creëren van extra standplaatsen op de huidige locaties. "Een zogenaamde 'quickscan' laat zien dat de bestaande standplaatslocaties voor nu voldoende nieuwe plekken op kunnen leveren." Om welke locaties het precies gaat, wil het college nog geen uitspraken doen.  "We willen graag zorgvuldig de bewoners van de kampen waar het om gaat en omwonenden informeren en betrekken bij de uitbreidingen. Zodra dat traject is opgestart, maken we bekend om welke locaties het gaat. We verwachten op korte termijn de eerste gesprekken te gaan voeren."

Realisatie

Toch gaat het nog wel even duren voor die plekken daadwerkelijk gerealiseerd zijn. Eerst moet er overleg komen met de woonwagenbewoners en de omwonenden, daarna moet de grond bouw- en woonrijp gemaakt worden, er moet een planologische procedure opgestart worden en ga zo maar door. "Men moet rekening houden met een minimale doorlooptijd van 1,5 tot 2 jaar."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>