Afbeelding

Komt er een oplossing voor verdwijnen van 'rondje Kalsdonk'?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoe moeten inwoners uit Kalsdonk zich verplaatsen van A naar B nu Arriva buslijn 2 door Kalsdonk heeft geschrapt? Dat wil Selda Bozkurt van Burger Belangen Roosendaal weten.

De busmaatschappij kondigde vorig jaar al aan te stoppen met het rondje Kalsdonk. Volgens de vervoerder is de verkeersdrukte op de buitenste centrumring van Roosendaal flink toegenomen sinds de aanleg van de binnenste centrumring. "Dit heeft als gevolg dat de stadsdienst Roosendaal de rijtijden niet meer haalt, waardoor de dienstregeling onbetrouwbaar is geworden", stelt Arriva. Daarom werd besloten om volledig te stoppen met het rondje door Kalsdonk. Daarmee kwamen de bushaltes aan de Philipslaan en de Kalsdonksestraat te vervallen.

"Inwoners moeten aanzienlijk langer lopen om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer. Vooral voor ouderen is dit problematisch, met name wanneer zij geen geld hebben voor een taxi en/of door gebrekkig Nederlands geen taxibedrijf durven te bellen", stelt Bozkurt. Eerder liet ook het college al weten niet achter deze beslissing te staan, maar de gemeente heeft hier in feite geen zeggenschap over. "De nieuwe concessie in 2023 kan volgens u kansen bieden, maar wij leven in het jaar 2020 en dit jaar is pas net begonnen."

Bozkurt wil dan ook weten of er vanuit de gemeente nagedacht wordt over een alternatief om de periode tot 2023 te overbruggen. "Welke alternatieven kan de gemeente bieden voor gedupeerden -door het schrappen van lijn 2 door Kalsdonk- die slecht ter been zijn? Bent u met de fractie Burger Belangen Roosendaal van mening dat wij een verantwoordelijkheid hebben naar deze mensen?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief