Roosendaal op de kaart; Eén van de treurigste plekken van Nederland
'Feeëriek tafereel in Roosendaal', aldus Mark van Wonderen
'Feeëriek tafereel in Roosendaal', aldus Mark van Wonderen (Foto: Instagram Mark van Wonderen)

Roosendaal op de kaart; Eén van de treurigste plekken van Nederland

ROOSENDAAL - Freelancejournalist en auteur Mark van Wonderen heeft maandag zijn nieuwste boek gepresenteerd: Treurtrips. Deze reisgids staat vol met beelden van 'de mooiste lelijke plekken van Nederland'. "Gecombineerd met handige routekaartjes en tips die jouw bezoek aan een plaats die doorgaans maar weinig toeristen trekt tot een groot succes zullen maken", zo stelt de schrijver. En jawel, ook Roosendaal heeft een plekje bemachtigd in de reisgids.


Mark van Wonderen heeft naar eigen zeggen een grote voorliefde voor aandoenlijke treurnis en onontkoombaar verval. Waar andere mensen hun vakanties bij voorkeur doorbrengen op zonovergoten stranden of in pittoresk gelegen dorpjes, zoekt Mark zijn heil het liefst in een wegkwijnende industriestad of op een vakantiepark waar de vergane glorie van afdruipt. 

"We moeten de plekken omarmen die zich niks van Hollandse regelzucht lijken aan te treffen. Gebouwen die heerlijk onbekommerd staan weg te kwijnen, verloederde winkelcentra waar nog geen grootscheepse renovatieplannen voor zijn opgesteld en badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar nu alleen de snackbar nog goede zaken doet", stelt de schrijver.

En daarom schreef hij een reisgids om al deze plekken vast te leggen. "Reisgidsen over de mooiste plekjes van Nederland zijn er genoeg. Het is nu de hoogste tijd voor een reisgids over de mooiste lelijke plekken van het land, waarbij het woord 'lelijk' zeker niet negatief bedoeld is. Een wandeling door de binnenstad van Den Helder, een ontdekkingsreis langs de dorpen van Oost-Groningen en de verrassende mooie lelijkheid van Heerlen." En dus ook een wandeling door ons 'mooie' Roosendaal. Tegenover RTL Nieuws laat Van Wonderen zelfs weten dat Roosendaal in zijn top 5 van treurigste steden staat, samen met Lelystad, Den Helder, Delfzijl en Heerlen.

Meer weten? Kijk op www.treurtrips.nl

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>