Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Voldoende animo voor komst glasvezel in Moerstraten

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERSTRATEN - De inwoners van Moerstraten krijgen een glasvezelverbinding. De animo voor glasvezel was in deze kern erg groot. Het benodigd deelnamepercentage is hier ruimschoots gehaald.

In de kernen Heerle, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage is het minimum deelnamepercentage nog niet behaald en blijft het nog even spannend. Maar Glasvezel buitenaf heeft er alle vertrouwen in dat ook hier het benodigd deelnamepercentage van 35 procent behaald wordt.

Roël Hoppezak, projectleider Glasvezel buitenaf, vindt het fantastisch dat in Moerstraten zó veel inwoners gekozen hebben voor glasvezel en een abonnement. "Dat is de reden dat wij deze inwoners nu al duidelijkheid kunnen geven. Bewonersplatform Moerstraten en de plaatselijke verkoper PJPC hebben zich er enorm voor ingezet."

Glasvezel buitenaf ziet verder dat er voldoende mogelijkheden zijn om in alle kleine kernen in de gemeente Roosendaal de 35 procent te behalen. Daarom krijgen alle inwoners, inclusief die van Moerstraten, nog tot 17 februari de tijd om zich aan te melden. Op deze datum wordt opnieuw bekeken of het benodigde percentage is behaald. 

Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden van de aanleg in Moerstraten. Inwoners ontvangen op korte termijn informatie over de planning, de aannemer en het aanlegproces.

Kijk op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/roosendaal-kleine-kernen voor meer informatie over de glasvezelcampagne.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief