Afbeelding

Roosendaalse Lijst wil meer inzicht in woningbehoefte in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoeveel woningen worden de komende 4 jaar gebouwd in respectievelijk Roosendaal, Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten en hoeveel van die woningen zijn starterswoningen, seniorenwoningen, appartementen, rijtjeswoningen, etc.? Dat willen Eric de Regt en Kees Hoendervangers weten namens de fractie van de Roosendaalse Lijst. 

De politieke partij wordt naar eigen zeggen steeds vaker geconfronteerd met vragen over woningbouw; met name over de sterke behoefte aan huurwoningen en betaalbare starters- en seniorenwoningen, maar ook aan bouwgrond. De Roosendaalse Lijst wil daarom weten wat de plannen zijn voor de komende jaren, maar wil ook meer inzicht in de woningbehoefte en de diverse wachtlijsten voor het wonen in de gemeente Roosendaal. 

Daarnaast wil RL weten of de gemeente bekend is met de nieuwe vorm van huizen kopen, de zogenaamde duokoop. "Zo kunnen minder kapitaalkrachtigen sneller een huis kopen omdat bij deze constructie enkel het huis wordt gekocht. De grond blijft eigendom van bijvoorbeeld een pensioenfonds of ontwikkelaar, die de grond verhuurt via een erfpachtconstructie aan de koper van het huis. In dit geval kan worden volstaan met een lager aankoopbedrag en dus ook een lagere hypotheek."


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief