Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Stikstofuitstoot mag niet toenemen bij uitbreiding afvalverbrandingscentrale Suez

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoe gaat Suez ReEnergy meer afval verbranden zonder extra stikstof uit te stoten? Dat moet de organisatie achter de afvalverbrandingscentrale meenemen in het milieueffectrapport wil het überhaupt toestemming krijgen om uit te mogen breiden. Dat stelt de commissie voor de milieueffectrapportage.  

Suez ReEnergy Roosendaal wil de capaciteit van de bestaande afvalverbrandingsinstallatie vergroten zodat deze meer afval kan verwerken en meer elektriciteit kan opwekken. De installatie gaat dan 460.000 ton afval per jaar verbranden. Nu verbrandt deze 386.000 ton afval per jaar.

In de huidige situatie stoot de afvalcentrale al een flinke hoeveelheid stikstof uit. Suez ReEnergy wil voorkomen dat de hoeveelheid stikstof toeneemt als de capaciteit is vergroot, zodat deze blijft passen binnen de bestaande natuurvergunning. Omdat extra stikstof gevolgen kan hebben voor beschermde natuurgebieden, adviseert de Commissie in het milieueffectrapport goed te onderbouwen hoe meer afval kan worden verbrand zonder dat dit leidt tot grotere emissies van stikstof. Dit advies was aangevraagd door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief