Joey Hellemons met de eerste winnaars van Team Goudmijn
Joey Hellemons met de eerste winnaars van Team Goudmijn

Team Goudmijn deelt keiharde cash uit in regio Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Sinds het begin van dit jaar verstopt Team Goudmijn iedere zaterdag op één of meerdere plekken een envelop. Wie de envelop vindt, staat een leuke verrassing te wachten. Zo werd er in de eerste week tachtig euro weggegeven, één week later werd er drie keer tachtig euro weggegeven en vandaag staat er een nog grotere prijs op de planning omdat het de laatste zaterdag van de maand is. "Maar deze schatkist wordt wel moeilijker verstopt dan voorgaande keren", aldus het brein achter dit idee, de 32-jarige Joey Hellemons.

"We zijn Team Goudmijn gestart met drie vrienden en er komen eigenlijk steeds meer mensen bij", legt hij uit. "Iedereen doet een bijdrage en dat geven we iedere week weg." Omdat de groep in korte tijd aanzienlijk is gegroeid, worden de bedragen steeds groter. "Maar dit is nog peanuts bij wat we uiteindelijk willen gaan doen", legt Hellemons uit.

Het doel van de speurtochten is simpel. Het team verstopt dus op één of meerdere locaties een envelop en plaatst daarvan een foto op de Facebookpagina. "Mensen worden toch nieuwsgierig en gaan daarom naar buiten. Dat is ons doel. Mensen meer naar buiten laten gaan en ze weer met elkaar in contact brengen. Zodra je buitenkomt, kom je al snel bekenden tegen en dan maak je toch even een praatje." Daarnaast ligt er dus voor de vinder een mooi geldbedrag te wachten. "Tachtig euro kan toch het verschil maken voor sommige families, het is toch een extra kar met boodschappen of een leuk cadeau voor de kinderen."

De eerste envelop werd op zaterdag 11 januari verstopt tegenover de BasicFit aan 't Zand in Roosendaal. Zaterdag 18 januari werden er drie enveloppen verstopt, zowel één in Roosendaal (Parklaan) als in Dinteloord en Oudenbosch. "Uiteindelijk willen we met deze acties heel Nederland bereiken. We hebben tal van ideeën om het nóg groter op te pakken en nog meer mensen te verrassen, maar voorlopig willen we vooral meer bekendheid krijgen in de regio Roosendaal."

Zelf ook eens meedoen? Houd dan deze Facebookpagina in de gaten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief