Uitvoering door o.a. Barokorkest Florilegium Musicum.
Uitvoering door o.a. Barokorkest Florilegium Musicum.

Beleef Bachs meesterwerk Matthäus Passion in Lambertuskerk

Algemeen

WOUW - Terwijl het carnaval nog in alle hevigheid moet losbarsten, kijken veel mensen alweer uit naar het hoogtepunt in de Goede Week voor Pasen: de uitvoering van de Matthäus Passion.

Driemaal is scheepsrecht geldt ook voor de Stichting Matthäus Passion Oudenbosch. Omdat de restauratiewerkzaamheden aan de Kapel Saint-Louis in Oudenbosch in april nog niet gereed zijn, maakt de Stichting Matthäus Passion Oudenbosch voor de derde keer gebruik van de gastvrijheid van de Lambertuskerk te Wouw. In deze prachtige kerk aan het Torenplein zal op woensdag 8 april a.s. om 19.00 uur Bachs meesterwerk weer uitgevoerd worden.
Ook voor de uitvoering in het alweer 27e jaar van de Stichting tekent opnieuw de dirigent Geert van den Dungen met zijn Bachkoor Brabant, de Jongens van het Sacramentskoor Breda en het barokorkest Florilegium Musicum.

Solisten
De solistische rollen zijn zoals men dat gewend is van de keuze van Geert van den Dungen stuk voor stuk voortreffelijke stemmen te weten : Adriaan de Koster-tenor/evangelist, David Visser-bas/Christus, Elvira Beekhuizen, sopraan, Daniël Elgersma, countertenor, Stephan Adriaens, tenor, Jussi Lethipuu,bas. Omdat er dit jaar slechts één uitvoering is luidt het advies om nu reeds kaarten te bestellen via www.matthausoudenbosch.nl
Uit het aantal reserveringen tot nu toe wordt weer duidelijk hoe groot de animo voor dit muzikale ijkpunt in het jaar is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief