Warm aangekleed het water op. FOTO OLGA VAN DE VELDE
Warm aangekleed het water op. FOTO OLGA VAN DE VELDE Foto: Olga van de Velde

Roosendaalse Roeivereniging al roeiend de winter door

Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Roeivereniging is ook in de winter actief en veel leden maken dan gretig gebruik van de vloot. Als je denkt dat er in de winter niet geroeid kan worden heb je het mis.

Bij de Roosendaalse gaat het in de winter gewoon door, pas bij een temperatuur onder nul en bij windkracht 6 mogen de boten het water niet meer op. Gelukkig is er een ergometer ruimte met 10 roeimachines waar de leden dan gebruik van kunnen maken.

Voor de wedstrijdroeiers is de winter een goede periode om zich te richten op de roei techniek en op kracht. De eerste wedstrijden zullen vanaf maart weer op het programma staan. Ook de jeugd traint in de winter door want ook de jeugdwedstrijden beginnen weer in het voorjaar. De recreatieve roeiers vinden het vooral heerlijk om in de winter sportief buiten bezig te zijn en daarna de ochtend of middag af te sluiten met een heerlijke kop koffie in het gezellige clubhuis.

Open dag

Eind maart wordt alles in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse open dagen die dit jaar gehouden worden op 4 en 5 april. Je kunt op die dag kennismaken met de Roosendaalse en zelf ervaren of roeien iets voor je is. Iedereen, van jong tot oud, is welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief