Heren selectie Dynamo.
Heren selectie Dynamo. Foto: B Claasen

Dynamo heren schitteren weer op regiokampioenschappen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 25 en 26 januari werden in Veldhoven de regiokampioenschappen heren turnen gehouden. Dynamo-Roosendaal deed hier met maar liefst 21 turners aan mee.

Zaterdag was het eerst de beurt aan de jongste turnertjes, de benjamin divisie. Kaylo Kromoredjo, Matz Jongeneelen en Teun van Eekelen. Voor Matz en Teun was dit hun eerste wedstrijd. Voor Kaylo was dit niet de eerste wedstrijd en dat was te zien. Hij behaalde op ringen en rekstok mooie scores en werd 6e. Matz deed zeer goed zijn best, hij turnde goede oefeningen op sprong en rekstok en werd 22e. Teun liet op vloer en sprong zien wat hij zo goed geoefend had en werd 24e.

In de volgende wedstrijd mochten de pupillen 3e divisie hun wedstrijd turnen. Thomas v. Beers, Jason Simonis en Mats Gerritsen lieten zien dat zij al ervaring hebben. Mats wist op sprong en brug mooie punten te behalen en werd 25e. Jason deed dit op sprong en voltige en werd 12e. Thomas had op vloer en rekstok hoge scores en werd 11e.

Op de latere middag was Seth van der Meer, jeugd 3e divisie, in goede vorm en behaalde dankzij mooie oefeningen op vloer en sprong een mooie 5e plaats. Op hetzelfde tijdstip was ook Robin Wegman aan de beurt, in de junior 2e divisie. Met mooie punten op o.a. ringen en sprong behaalde hij het zilver. De eerste medaille van het weekend.

De volgende ochtend gingen de wedstrijden verder. 2e divisie instap met Zito Saarloos, Aironas Morkunas en Dylan Meesters. Ook voor Dylan was dit zijn eerste wedstrijd, met mooie oefeningen op vloer en sprong wist hij goed zijn mannetje te staan. Hij werd 27e. Aironas had op vloer en voltige een mooie oefening waarmee hij 13e werd. Zito was op ringen en brug in zijn element en behaalde de 6e plaats.

Jasper Joossen en Clive Huijbreghts komen uit in de 2e divisie jeugd. Clive haalde mooie punten op vloer en brug en werd hiermee doordat er een gedeelde 3e plaats was, 5e. Op deze gedeelde 3e plaats stond Jasper met een hoge score op sprong en brug.

In de laatste groep van deze wedstrijd zaten Regio Saarloos, Victor van Nuffel en Delano Kromoredjo, zij komen uit in de 1e divisie pupil. Delano behaalde mooie scores op ringen en sprong en werd 8e. Victor was erg sterk op vloer en brug en wist 5e te worden. Met een nipt verschil van 0,2 punten wist Rego met mooie oefeningen op sprong en ringen 4e te worden.

Jens Smit komt uit in de pupil 2e divisie en liet mooie oefeningen zien op sprong en rekstok, hij werd 9e.

In de laatste wedstrijd zaten Bas Wijnsma, Tico van der Horst en Joram Brouwers, in de junior 1e divisie. Tico had goede oefeningen op ringen en brug en werd 5e. Joram haalde hoge scores op voltige en brug en werd met een punten verschil van 0,1 op de nummer 3, 4e. Bas is de sterkste van dit stel en wist de regiotitel op zijn naam te zetten. In deze laatste wedstrijd zat ook Toine Hemelaar, hij komt uit in de junior 2e divisie. Met op vooral voltige en rekstok wist ook hij een medaille in de wacht te slepen. Hij werd 2e. De volgende wedstrijden zijn de NK wedstrijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief