Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Leerlingen van de Kameleon planten tweede Tiny Forest

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Leerlingen van De Kameleon in Roosendaal hebben vanochtend meegeholpen bij de aanleg van de tweede Tiny Forest in Roosendaal. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Woensdagochtend werden bijna duizend bomen geplant achter de school, maar er is niet alleen plaats voor bomen. Er zijn ook houtsnippers uitgestrooid én er komen boomstammen te liggen waardoor er een buitenlokaal ontstaat. Kinderen leren straks in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Vorige week werd het eerste minibos van Roosendaal geopend bij basisschool De Kroevendonk. In beide gevallen kreeg wethouder Inge Raaijmakers de eer om de naam van het bosje te onthullen. De leerlingen van De Kameleon kozen voor de naam 'Het Kleurige Bos' tegenover 'Het Vreedzame Bos' van De Kroevendonk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief