De adviesraad gaat gevraagd en ongevraagd advies geven over de Jeugdwet, Participatiewet en Wet maatschappelijke ondersteuning
De adviesraad gaat gevraagd en ongevraagd advies geven over de Jeugdwet, Participatiewet en Wet maatschappelijke ondersteuning

Vijf leden voor adviesraad Sociaal Domein

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft sinds donderdagavond officieel een adviesraad voor het sociale domein. Een kernteam van vijf leden heeft zich donderdagavond voorgesteld aan de gemeenteraad. De adviesraad is onafhankelijk en adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd op het gebied van sociaal beleid.

Voorzitter Ad Vos: "We streven er naar de kennis en ervaring die bij de Roosendaalse bevolking aanwezig is bij onze werkzaamheden te betrekken. Hiervoor wordt steeds verbinding gezocht met zowel personen als ook instellingen via een netwerk van expertise. We vinden de verbinding met onze achterban erg belangrijk en we zijn ervan overtuigd dat met name de intensiteit van die verbinding doorslaggevend is voor het al dan niet welslagen van de adviesraad." Naast Ad Vos bestaat het team uit inwoners van de gemeente die een speciale passie hebben voor het sociaal domein.

Invloed

De adviezen die zij uit gaan brengen kunnen invloed hebben op de keuzes die de gemeente maakt op de beleidsterreinen Jeugdwet, Participatiewet en Wet maatschappelijke ondersteuning. Het gaat dan om wonen, zorg, welzijn, inkomen, werk en jeugdbeleid. "We willen dat iedere Roosendaler kan meedoen in onze samenleving. Ik verwacht dat deze nieuwe adviesraad ons scherp houdt en structureel meedenkt. Ik verheug mij op een prettige samenwerking waardoor wij onze inwoners nog beter van dienst kunnen zijn binnen het sociaal domein", stelt wethouder Klaar Koenraad.

Extra leden
De adviesraad bestaat nu uit vijf enthousiaste leden, maar kan nog aanvulling gebruiken van drie leden. Wilt u meedoen in de adviesraad? Stuur een e-mail naar adviesraadsdr@gmail.com. De website www.adviesraadsociaaldomeinroosendaal.nl wordt de komende tijd nog geactualiseerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief