Stijlvolle actie Han van Midden
Stijlvolle actie Han van Midden Foto: Kenkai

Karatetraining met Burgemeester Van Midden

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De nieuwe burgemeester van Roosendaal, Han van Midden, heeft onlangs een bezoek gebracht aan karateclub Kenkai en hij heeft zelfs volop meegedaan. Wij hebben respect hiervoor en vonden het een eer hem te mogen ontvangen!

Dit fantastische bezoek is ontstaan na een contact tussen Han van Midden en Kees Langenberg (voorzitter en leraar van Kenkai) nadat de nieuwe burgemeester had gemeld dat hij met zoveel mogelijk mensen en organisaties in Roosendaal kennis wilde maken. Op het voorstel van Kees Langenberg om dan maar eens kennis te komen maken tijdens een training werd direct en zeer enthousiast gereageerd door Han van Midden en werd er een datum geprikt.

Voorafgaand aan de training hebben we kennisgemaakt waarbij iedereen zichzelf heeft voorgesteld waarbij de binding met Roosendaal werd gedeeld evenals de reden waarom men karate doet.

Opvallend was dat de motivaties weliswaar uiteen liepen maar dat de gemene deler de verbetering van het mentale aspect of het karakter van de betrokkene was, uiteraard gepaard gaand met een verbetering van de fysieke kwaliteiten (kracht, snelheid, balans, reactie- en inschattingsvermogen, reflexen) en het opbouwen van een set technieken om zichzelf te kunnen verdedigen in het geval dat nodig is. Kortom : een gezonde geest in een gezond lichaam kweken.

Hierna zijn we van gestart gegaan met een korte fysieke opwarming en de opbouw van een aantal basis technieken en standen die daarna werden toegepast in het aanleren van een kata (voorgeschreven vorm van verplaatsingen, tactieken en technieken) en het mag gezegd: Han deed alles prima mee en heeft zeker de kwaliteiten een goed karateka te worden. Aansluitend haalde Kees een deel van een door hem zelf ontwikkelde stage training (geschikt voor alle stijlen en niveau’s) uit de kast om zodoende met slechts twee technieken een flinke variatie aan uitvoeringen, tactieken, verdedigingen en tegenaanvallen toe te kunnen passen. Tijdens dit gedeelte werd er na elke serie telkens van trainingspartner gewisseld zodat alle leden de kans kregen om de eer te hebben met de burgemeester te kunnen trainen. Ondanks dat dit de eerste karate training van Han was heeft hij met iedereen telkens het bewuste techniek gedeelte kunnen trainen en op deze manier gebouwd aan een stukje inzicht in de tactiek en techniek van karate met de nodige aandacht voor afstand, timing, focus, verborgen technieken en zelfs een stukje zelfverdediging. Hij vond het erg interessant en vooral in de zelfverdediging stukjes en steeds sneller uitgevoerde tegenaanvallen gaf hij ook blijk van een flinke dosis humor. Kenkai dankt Han voor zijn komst, inzet en aanwezigheid. Wij wensen hem alle succes toe in de uitoefening van zijn nieuwe ambt! En Han, de tweede proefles mag je gerust in komen vullen, je bent altijd welkom.

Wilt u, net als onze sportieve burgemeester proeven van karate? Meld u dan aan voor via onze site: https://karate-doacademiekenkai.nl/ of via onderstaand mailadres: info.karatedoacademiekenkai@gmail.com.

Han in ons .. Midden


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief