De taart met M&M's van Robin en Rachel won de publieksprijs
De taart met M&M's van Robin en Rachel won de publieksprijs (Foto: Remko Vermunt)
fotoalbum

Prachtige (mis)baksels bij 'Heel Lavoor Bakt'

ROOSENDAAL - Van cupcakes tot cheesecakes en van slagroomtaarten tot chocoladebommen. De gymzaal van basisschool Lavoor Morelberg stond vrijdag helemaal vol met tal van lekkere baksels voor de eerste editie van 'Heel Lavoor Bakt'. Aan de jury de taak om alles te proeven én te beoordelen. "Ik ben een beetje misselijk nu, maar het was wel heel erg lekker", lacht Sandra Hoekstra.


Basisschool Lavoor viert dit jaar haar dertigjarig jubileum en daarvoor wordt natuurlijk groots uitgepakt. Zo gingen de kinderen van de Morelberg al naar de Efteling, er werd een beroependag georganiseerd waarbij de kinderen tal van beroepen konden uitproberen én afgelopen vrijdag werd dus 'Heel Lavoor Bakt' georganiseerd. "We hebben 75 inzendingen mogen ontvangen van de ongeveer 105 gezinnen van deze school. Dat is natuurlijk een enorm aantal", vertelt directeur Kees Boeren, die met z'n schort om nog snel een taartje proeft. "Bijna ieder gezin heeft meegedaan en dat is kenmerkend voor deze wijk. Er zijn enorm veel betrokken ouders, kijk maar om je heen." Rondom de tafels die helemaal vol staan met taarten lopen tal van mama's en papa's rond om alles in goede banen te leiden.

Groot bakfestijn

Eén van hen is Sandra Hoekstra, moeder van één van de kinderen en tevens jurylid voor 'Heel Lavoor Bakt'. Zij mocht, samen met directeur Kees Boeren en beroepsbakker Jeroen Gesell, alle taarten proeven. "Ik heb gekeken naar originaliteit, smaak, creativiteit en verzorging. Maar eigenlijk hebben alle kinderen en hun ouders enorm hun best gedaan. Het is echt één groot bakfestijn en dat maakt het heel moeilijk om te beoordelen." De wedstrijd is natuurlijk gebaseerd op 'Heel Holland Bakt' maar ook op de Cupcake Cup. "En aan ons de moeilijke taak om één winnaar te kiezen." Zelf heeft Sandra wel een favoriet. "Vooral deze kleine cheesecakejes met framboos en aardbeien zijn heel erg lekker, dat is voor mij de favoriet."

Pechprijs

Uiteindelijk is het aan wethouder René van Ginderen om de prijswinnaars bekend te maken. Hij mocht als eerste de pechprijs uitreiken, die ging naar Thomas die een bakje met 'misbaksels' had ingeleverd. "Wat is er gebeurd Thomas", wilde de wethouder weten. "Papa heeft de cupcakes te lang in de oven laten staan", vertelt Thomas. Wie het doosje durft te openen komt een vreselijke lucht tegemoet. Zwartgeblakerde cupcakes zitten in het doosje waarop een briefje ligt: Niet eten! Toch heeft dat Thomas wel een prijs opgeleverd.

Winnaars

In groep 1+2 won Nina en in groep 2/3 won Jayden. Viktoria en Layla kozen ervoor om samen een taart te bakken en met succes. Hun taart met chocola en aardbei won de prijs voor groep 4/5. De cupcakes met framboos en aardbei, favoriet van jurylid Sandra Hoekstra, wonnen bij groep 6. "We probeerden een taart te maken, maar dat is mislukt", bekend winnares Silvie. In groep 7 wonnen Desi en Jasmijn en de eenhoorntaart van Rosalie uit groep 8 won eveneens een mooie prijs.

Publieksprijs

Niet alleen de jury mocht prijzen uitreiken, ook de kinderen mochten allemaal hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Mandy en Rosanne uit groep 6 zaten heel dichtbij, maar gingen naar huis met de pechprijs. Robin en Rachel, uit eveneens groep 6, wonnen uiteindelijk de publieksprijs na het tellen van alle stemmen. "Van harte gefeliciteerd! Natuurlijk mogen jullie zo allemaal nog een stukje proeven, maar ik vind het ook heel mooi dat jullie straks nog een bezoek brengen aan partners uit de wijk", besluit de wethouder. "We delen nog uit bij onze collega's van De Wending en Kober, maar we gaan ook met de bovenbouw langs bij Heerma State en de Weihoek. Daar delen we taart uit én we gaan nog een spelletje spelen met de ouderen", legt een lerares uit. Maar, eerst: snoepen!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES