Dansen voor One Billion Rising
Dansen voor One Billion Rising (Foto: Hans Slui)

Meiden dansen voor One Billion Rising

ROOSENDAAL - Een groot aantal danseressen dansten afgelopen zaterdag voor de actie One Billion Rising. Aan de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes doen meer dan 200 landen mee en in die landen weer tientallen steden. Zo ook dus Roosendaal.


De nieuwe organisatoren Hedwig van Wezel van Show Your Culture, een project onder STIA en Mostafa Betaree van de Stichting Spotlight Team International Art ( STIA) kunnen trots zijn op de 1e editie onder hun leiding. Zij hebben de organisatie overgenomen van Nishant Bhola, Particles. Ambassadeur Wethouder Koenraad zei in haar woordje blij te zijn met deze actie, en dat al deze dansers en belangstellenden waren gekomen. Zeker omdat Hedwig van Wezel in zeer korte tijd het evenement op had moeten zetten.

Ambassadeur Gözde Aslanhan uit Turkije vond het ook super dat iedereen hier zich zo voor in zet. De 11-jarige Sanne Reniers, de kinderambassadeur, zei dat ze het heel goed vond dat we opkomen tegen het geweld tegen meisjes. De dans werd 3x uitgevoerd met daar tussendoor workshops van de Indiase Nikita Maheshwary en de Syrische Jol Alholo.

De Jeroen Boschschool had zeer gastvrij iedereen op het schoolplein van de school ontvangen waardoor deze editie van OBRR toch plaats kon vinden. De dansers deden hun uiterste best en daardoor kan men terugkijken op een superevenement mede dankzij alle hulp die men voor deze dag kreeg. Het videofilmpje wordt op 14 februari a.s. door de wereldorganisatie op YouTube geplaatst

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief