Hoe zit het met geluidsoverlast bij ontsluiting van wijk Tolberg via Bulkenaar op de A58?
Foto: Gemeente Roosendaal

Hoe zit het met geluidsoverlast bij ontsluiting van wijk Tolberg via Bulkenaar op de A58?

ROOSENDAAL - Wat betekent de mogelijke ontsluiting van de wijk Tolberg via Bulkenaar op de A58 voor de omgeving? 


De gemeente Roosendaal wil een bestemmingsplan opstellen om in plangebied Bulkenaar de vestiging van het Bravis ziekenhuis mogelijk te maken. Zoals bekend komt dit ziekenhuis in de plaats van twee bestaande ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Onderdeel van het plan is de ontsluiting van het gebied met de A58. De ontsluiting van de nabijgelegen wijk Tolberg is geen onderdeel van het project, maar wordt als scenario meegenomen. Voordat de gemeente besluit over het bestemmingsplan, worden de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport. 

Drie hoofdvarianten voor de ontsluiting zijn door een verkeerskundig bureau uitgebreid onderzocht en bieden alle drie een goede ontsluiting voor zowel het ziekenhuis als de wijk Tolberg. "Daarnaast is er bij deze varianten een alternatieve route bij calamiteiten mogelijk, is er een betere spreiding van het verkeer en bieden de varianten een positieve afwikkeling van het verkeer richting het centrum." De Commissie voor de milieueffectrapportage denkt dat de ontsluiting belangrijke milieueffecten kan hebben, zoals geluid en bereikbaarheid, in de wijk Tolberg.

Omdat het plangebied veel groter is dan de gewenste oppervlakte van het ziekenhuis, moet het rapport ook laten zien welke andere activiteiten in Bulkenaar ontwikkeld kunnen worden en welke effecten dit op de omgeving heeft, aldus de Commissie. 

Daarnaast vraagt de Commissie om in het milieueffectrapport te onderbouwen hoe het milieu is meegewogen in de keuze om het nieuwe ziekenhuis in Bulkenaar te vestigen en waarom andere locaties zijn afgevallen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>