Luchtkwaliteit is goed genoeg in Roosendaal
Bomen bij voetbalveld Virtus met als achtergrond een magische lucht
Bomen bij voetbalveld Virtus met als achtergrond een magische lucht (Foto: Brigitte Jansen)

Luchtkwaliteit is goed genoeg in Roosendaal

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat zich niet aansluiten bij het Schone Lucht Akkoord, omdat de luchtkwaliteit in Roosendaal prima is. Dat laat wethouder Klaar Koenraad weten op vragen van PvdA.


Tientallen gemeenten, provincies en het Rijk hebben op 13 januari het Schone Lucht Akkoord getekend. Hierin staan verschillende maatregelen voor het verkeer, scheepvaart, industrie, landbouw, bouwsector en normale huishoudens om de luchtkwaliteit te verbeteren. Paul Klaver (PvdA) wilde dan ook weten of ook Roosendaal zich gaat inzetten voor een betere luchtkwaliteit, maar dat is volgens de wethouder niet nodig. Zowel bij de hoeveelheid stikstof in de lucht, als bij het fijnstof liggen de waardes ver onder de toegestane grens.

"Daar de luchtkwaliteit in Roosendaal ruim aan de wettelijk normen voldoet ziet het college geen noodzaak tot het nemen van aanvullende maatregelen. Bovendien is het zo dat er in Roosendaal continu aan de luchtkwaliteit wordt gewerkt." Bedrijven worden door de gemeente gedwongen om energie-efficiënter te werken. Zo worden er minder fossiele brandstoffen verbruikt én komen er minder kwalijke stoffen in de lucht. "Denk hierbij aan; ozon, zwaveldioxide, stikstofmonoxide, ammoniak, koolmonoxide, benzeen en zeer fijn stof."

Verder wordt er ook gewerkt aan het bevorderen van duurzame energieopwekking en aan de fietssnelweg waardoor er minder fossiele brandstoffen worden verbruikt. "Mocht blijken dat de luchtkwaliteit, onverhoopt, toch verslechterd dan komen we met een maatregelpakket."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>