Bewoners Nispen knokken voor komst van glasvezel
Foto:

Bewoners Nispen knokken voor komst van glasvezel

NISPEN - Enkele bewoners uit Nispen hebben de koppen bij elkaar gestoken toen zij hoorden dat er in Nispen te weinig aanmeldingen zijn om glasvezel naar de huizen aan te leggen. Minimaal 35% van de huishoudens is nodig. Te weinig kennis over de voordelen van glasvezel en soms geloof in kletspraatjes was hun conclusie.


Kees Verhoeven, Milly Rooijakkers en Thed van Kempen hebben daarom het dorp-initiatief genomen om de dorpsbewoners beter te informeren met een goede voorlichtingsfolder. Onder de noemer “weetjes over glasvezel in jouw huis” hopen zij hun dorpsgenoten aan het nadenken te zetten.

Kees Verhoeven: “Ik heb eerst zelf ook getwijfeld, maar wie er goed over nadenkt kiest voor glasvezel. Iedereen moet natuurlijk zelf weten of hij/zij voor glasvezel kiest, maar als je niet goed geïnformeerd bent kun je later spijt krijgen”. De keuze moet voor 17 februari gemaakt worden. Daarom heeft het nu zin om goede informatie te verspreiden.

Gratis

De aanleg van het glasvezelnetwerk tot in huis is gratis, maar je moet er wel toestemming voor geven. Dat doe je door een abonnement af te nemen. Via Glasvezel Buitenaf bij een van de providers die via het glasvezelnetwerk worden aangeboden. Daarover hebben alle Nispenaren een brief gehad.

Bij de aanleg wordt er niet in voortuinen gegraven om de glasvezel in huis te brengen. In overleg met de aannemer wordt er een leiding onder de voortuin door “geschoten” naar de gewenste plaats bij de bewoner in huis. Milly Rooijakkers: “Dit aanbod is te mooi om te laten lopen. Wie het later alsnog doet moet dan flink de portemonnee trekken. Als je verstandig kiest ga je per maand niets meer betalen voor veel betere kwaliteit en stabiliteit.”

Ander email adres

Wie zich aanmeldt moet er zelf ook iets voor doen. Daarmee doelen ze op de moeite die het sommige mensen kost om hun emailadres te veranderen. Daarvoor moet je een aantal dingen regelen en briefpapier of visitekaartjes aanpassen . Om de dorpsgenoten hierbij te ondersteunen heeft Kees Verhoeven een “handleiding aanpassen emailadres” gemaakt.

Waarom deze actie?

Op de vraag waarom ze dit doen geeft Thed van Kempen aan dat het in het belang van het dorp Nispen is, maar hij geeft ook volmondig toe dat ze handelen uit eigenbelang, omdat ze als dorpsbewoners graag glasvezel in huis hebben en de voordelen van stabieler en sneller internet niet willen missen. “We zijn geen reclamemakers en hebben geen contact met de aanbieders van internet, TV en telefoon. Wel hebben we contact gezocht met Glasvezel Buitenaf, omdat we hen niet voor de voeten wilden lopen en goed informeren over onze actie.” Een groot voordeel van glasvezel is ook dat er meerdere aanbieders zijn waaruit je kunt kiezen. Dan kun je echt gaan voor de beste.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>