Drie nieuwe prijzen bij optocht in Tullepetaonestad
Foto: Tullepetaonsnieuws

Drie nieuwe prijzen bij optocht in Tullepetaonestad

ROOSENDAAL - Deelnemers aan de 66e optocht in Tullepetaonestad maken dit jaar kans op drie nieuwe prijzen. Dat heeft de Stichting Carnaval Roosendaal bekendgemaakt. De drie prijzen zijn gemaakt door Ruben van de Ven (Priens Ruben I) en zijn gebaseerd op de drie pakkendragers: de Priens, de Nar én de Sjampetter.


De basis van de drie trofeeën is gelijk. Allemaal bestaan ze uit een gelijkvormige driehoek die de basis vormt voor het kunstwerk. In de afzonderlijke details zijn kenmerken uit hun kleding en waardigheden verwerkt. Bij de Sjampetterbeker zijn dat bijvoorbeeld de manchettenknopen en de tekens van het adjudanten-uniform. De Priensebeker is de meest ranke en grootste beker wat de status van de Priens verbeeld. Hierin zijn enkele elementen uit de staf verwerkt zoals een bladmotief, bessen en de bol van de staf met drie bladeren. De Narrebeker is speels. Hierin zijn de gekleurde banen uit het pak verwerkt. Bovenop zitten 11×11 belletjes en de beker staat op de welbekende puntschoenen.

De drie nieuwe prijzen zijn bedoeld als aanmoedigingsprijs. "De criteria voor het winnen van de prijs liggen bij de desbetreffende functionarissen. Deze worden van te voren goed doorgenomen met de jury. Uiteindelijk kiest de jury een winnaar, en wordt de prijs door de functionaris uitgereikt", meldt SCR. De prijzen worden mede georganiseerd om de optocht van Roosendaal extra aantrekkelijk te maken.

"Helaas merken we dat het aantal deelnemers aan de leutstoet elk jaar iets afneemt en het veel energie kost om een volwaardige leutstoet op te tuigen zoals het moet zijn." Vorig jaar werden al de eerste stappen genomen om deelname aan de optocht te stimuleren. Zo is er door het bestuur ook een bedrag beschikbaar gesteld (plus een donatie vanuit de stichting Klunen) om de optocht naar een hoger niveau te tillen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>