Bijeneter
Bijeneter (Foto: Chris van Gurp)

GroenLinks wil leefomgeving van stadsvogels verbeteren

ROOSENDAAL - Gaat de gemeente Roosendaal actie ondernemen om het leefgebied van stadsvogels te verbeteren? Dat wil Christian Villée van de GroenLinks-fractie weten. De gemeente heeft namelijk tot 3 maart de tijd om hiervoor een subsidie aan te vragen bij de provincie.


De provincie Noord-Brabant stelt 12,5 miljoen euro beschikbaar voor het vergroten van de biodiversiteit in Noord-Brabant. Eén van de mogelijkheden bij deze subsidieregeling is het indienen van projecten rondom stadsvogels. "Uit onderzoek is gebleken dat er steeds minder exemplaren zijn van dertien van de twintig kenmerkende stadsvogels. Dat komt doordat ze minder plekken hebben om nesten te bouwen en voedsel te vinden", stelt Villée.

Met behulp van de provincie zijn er al verschillende projecten opgestart in Noord-Brabant om het leefklimaat van de stadsvogels te verbeteren, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra nestkasten. "Aangezien de sluitingsdatum bijna bereikt is en dit volgens GroenLinks Roosendaal een mooie aanvulling is op het door ons voorgestelde en aangenomen dierenwelzijnsbeleid, lijkt ons geen tijd te verliezen voor de stadsvogels van Roosendaal en zijn dorpen."

Villée wil dan ook weten of de wethouder een aanvraag in gaat dienen en zo ja, welke ideeën de gemeente in gedachten heeft om de stadsvogels te ondersteunen. "Zijn er nog andere projecten die u gepland heeft om de fauna te ondersteunen binnen en buiten onze bebouwde omgeving?"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief