Gemeente plant vierhonderd nieuwe bomen in Roosendaal
Foto: Pixabay

Gemeente plant vierhonderd nieuwe bomen in Roosendaal

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal start komende week met het planten van vierhonderd nieuwe bomen ter vervanging van gekapte en gesneuvelde bomen. Het grootste gedeelte (233 bomen) wordt geplant in de wijk Kortendijk ter compensatie van de bomen die verloren gingen tijdens het noodweer op 26 juli 2018.


"Er is gewacht tot het voorjaar omdat dat een goede periode is om aan te planten. Daarnaast vroegen de opruimwerkzaamheden en voorbereidende acties de nodige tijd. Er worden overigens eerst nog zestien beschadigde bomen gekapt, om ruimte te maken voor nieuwe gezonde exemplaren", meldt de gemeente. In de wijken Tolberg en Kroeven komen in totaal nog eens 169 bomen te staan. Hierbij gaat het deels om compensatie van bomen die elders door de gemeente gekapt zijn, omdat het herplanten niet per definitie op dezelfde locatie hoeft plaats te vinden. Maar, het gaat ook om een stukej uitbreiding van het aantal bomen.

"Laat duidelijk zijn; voor iedere gemeentelijke boom die gekapt wordt, komt een nieuwe boom terug", stelt wethouder Inge Raaijmakers. "Daarnaast willen we met de uitbreiding van het aantal bomen meer groen in de gemeente realiseren. Er komen verschillende soorten bomen waarmee een grotere verscheidenheid aan biodiversiteit wordt gerealiseerd."

Volgens de wethouder is het onderhoud en het vervangen van bomen in combinatie met meer biodiversiteit erg complex. "Daarbij speelt ook het aanzicht van het straatbeeld een rol. Mede om die reden is niet altijd inspraak van inwoners mogelijk. We staan uiteraard altijd open voor suggesties en ideeën van omwonenden. Juist om samen de leefomgeving te verbeteren."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>