Frank Matthijssen en Joris van Dijk staan op 25 juli op Tomorrowland
Frank Matthijssen en Joris van Dijk staan op 25 juli op Tomorrowland (Foto: )

Roosendaalse dj's na twintig jaar op Tomorrowland

ROOSENDAAL - The Logical Song van Sonic Solutions stond twintig jaar geleden ruim 21 weken in de Belgische Ultratop 50. Het was de grootste hit die de Roosendaalse DJ-act ooit heeft gehad. "En dankzij dat nummer zijn we nu gevraagd om te draaien op Tomorrowland. Dit zagen we echt niet aankomen. Dit is echt een hele grote eer", vertellen Frank Matthijssen en Joris van Dijk in hun studio in Roosendaal.


Sonic Solutions is destijds opgericht door producers Joris van Dijk en Michel Clerx. Tijdens de dj-act wordt producer Joris van Dijk op het podium bijgestaan door mc-er Frank Matthijssen. Als jonge gasten scoorden ze in 2001 een monsterhit met een remix van Supertramp's Logical Song. Daarmee toerden ze door heel België en zelfs naar Engeland. "Onze act bestond uit een keyboard, twee danseressen en een MC. Dat was het." In de jaren daarna scoorden de dj's nog verschillende top 10-noteringen met bijvoorbeeld Nasty Creep. "Maar, het werd nooit meer zo groot als The Logical Song", vertelt Joris van Dijk.

Wereldsterren

Het succes van vooral The Logical Song zorgde ervoor dat ze als jonge gasten wel drie tot vier keer in een weekend moesten draaien en dan vooral in België. "Onze muziek sloeg daar meer aan dan in Nederland. Die scene trok ons ook meer aan. Wij hebben een soort jumpachtige beat en dat matcht veel beter bij de dancescene in België." Dat wil niet zeggen dat The Logical Song niets heeft gedaan in Nederland. Sonic Solutions stond onder andere in het RBC-stadion tijdens de outdooreditie van Lost Memories. "Maar in België werden we ontvangen als bekende artiesten, terwijl we in Nederland nog gewoon over straat konden", leggen de twee uit.

Tomorrowland

Van de Belgische kust tot de Ardennen en van het Sportpaleis tot Highstreet. Sonic Solutions speelde echt overal. "We stonden tussen grote namen als Lasqo en Sylver. We stonden in de Belgische hitkrant, noem het maar." Tot 2005 gingen de heren zo door, maar daarna werd het toch wat minder. "We zijn altijd blijven draaien, alleen nu is het eens in de twee weken." Maar, net zoals in Nederland worden er in België steeds meer Back to the 90's-feesten georganiseerd. "Je merkt dat het weer aantrekt." Zo stonden de heren onlangs nog op Rhythm of the 90's in Antwerpen. "En vorige week werden we gevraagd voor Tomorrowland."

Olympische Spelen

En daarmee komt een droom uit voor de Roosendalers. "Dit hadden we echt nooit verwacht. We zijn hiermee de eerste Roosendaalse deejays die op Tomorrowland mogen draaien", stelt Joris van Dijk. "Het is een waardering voor al het harde werken", vult Frank Matthijssen hem aan. "Twee of drie jaar geleden draaide DJ Frank op Tomorrowland ons nummer The Logical Song. Hij stuurde ons een filmpje van de mensen die los gingen. Dat was al heel tof, maar nu kunnen we het zelf draaien." Volgens het tweetal is dit dan ook het hoogst haalbare. "Dit is de Olympische Spelen van de dancescene, beter dan dit wordt het niet." Tomorrowland is dan ook zo groot dat iedereen het kent. "We hebben het zelfs nog niet eens in de gaten."

Gelikte act

Maar, dat brengt ook de nodige druk met zich mee. "Ik heb er de eerste nacht gewoon niet van kunnen slapen", geeft Joris toe. "Ik was wel meteen zenuwachtig, maar dat is nu wel voorbij hoor. Nu is het gewoon goede spanning." Daar kan Frank zich helemaal in vinden. "We gaan er wel voor zorgen dat er echt een gelikte show staat. We gaan gave tracks wegzetten, want deze kans krijgen we nooit meer." Ze hopen dan ook veel Nederlands voor het podium te zien op 25 juli. "En nu onze naam op de poster staat van Tomorrowland krijgen we meteen weer allerlei aanvragen binnen, dus voorlopig gaan we nog gewoon door."

l

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Bezorgers

Zundert

Riolist en/of reinigings deskundige

Gemeente Tholen, Schouwen-Duiveland tot Vlissingen en Breda.

Kraanmachinist

Weert

Installatie technicus

Klundert

Meewerkend voorman

Rijsbergen