Mooie cheque voor Roosendaal Beweegt!
Foto: Remko Vermunt

Mooie cheque voor Roosendaal Beweegt!

ROOSENDAAL - Patrick de Klerk heeft afgelopen week, namens Sportservice Noord-Brabant (SSNB) een cheque in ontvangst mogen nemen van ruim duizend euro. De cheque werd overhandigd door Hans Vogel van Stichting Specsavers Steunt. "We hopen dat jullie hier natuurlijk veel leuke dingen van kunnen doen", aldus Hans Vogel.


Dinsdagochtend om 10.00 uur verzamelde een groep van ongeveer 15 senioren zich voor de ingang van Parrotia. Zij maakten zich klaar voor het wekelijkse beweegmoment samen met Gitte Hommel van Sportservice Noord-Brabant. "De senioren die hier wekelijks komen variëren van 63 tot 91 jaar oud", vertelt Patrick de Klerk. "Het is niet alleen een beweegmomentje, maar de koffie na afloop is eigenlijk net zo belangrijk."

Gezond en fit

De ouderen lopen iedere week een rondje in het park. Onderweg worden er verschillende oefeningen gedaan rondom rekken en strekken. "We zijn hier twee jaar geleden mee begonnen. Toen sloot er één persoon aan", weet De Klerk nog. "Eén week later waren het twee personen, toen werden het er vier, acht en inmiddels zitten we op ongeveer vijftien tot zestien senioren per week." Er wordt dan ook bewust even geen reclame meer voor gemaakt. "We kunnen moeilijk met honderd mensen tegelijk door het park lopen." Het animo voor een dergelijk beweegmoment is dan ook groot. "Het houdt de ouderen gezond en fit, maar ook het sociale aspect van na afloop nog een koffie drinken werkt bijzonder goed."

Goed doel

Dat sociale én het gezondheidsaspect trok ook de stichting Specsavers Steunt aan. Zij namen ongeveer een jaar geleden contact op met SSNB om Roosendaal beweegt te ondersteunen. "Zij zochten een goed, lokaal doel voor mensen die bezig zijn met gezondheid en bewegen. Dat vonden we natuurlijk fantastisch", stelt De Klerk. "Zij hebben een jaar lang voor ons gespaard en daarom ontvangen we nu een cheque." En dat kon op veel enthousiasme rekenen bij de senioren. "Gaan we op reis", lachte één van hen. "Ja, naar de Filistijnen", riep de ander.

Sparen

Hans Vogel, retail partner bij Specsavers, mocht de cheque overhandigen. "We doen dit ieder jaar en ook het afgelopen jaar hebben er twee kleine boxjes op de balie gestaan. Iedereen die bij ons in de winkel kwam, mocht een muntje in één van de doosjes stoppen." De mensen konden kiezen voor het Nationaal Oogfonds of voor het lokale goede doel: SSNB. "Uiteindelijk is deze cheque daar het resultaat van." Patrick de Klerk kreeg de eer om de cheque in ontvangst te nemen en samen met één van de senioren werd de cheque van 1160,60 euro uitgepakt.

Nieuwe sportmaterialen

"Dit is een fantastisch bedrag. We gaan hier nieuwe sportmaterialen van aanschaffen. Die kunnen we tijdens dit beweegmoment gebruiken, maar we willen ook zeker iets voor de kinderen aanschaffen." En daar kunnen de senioren zich goed in vinden. "Maar, als jullie wensen hebben, geef het dan bij ons aan! We gaan het in ieder geval goed besteden!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>