Wat heeft de binnenstad tot nu toe gekost?
Wat heeft de binnenstad tot nu toe gekost? Foto: Rik Groenland

Politiek wil meer duidelijkheid over aanpak binnenstad

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Zes politieke partijen in Roosendaal willen voor eens en altijd meer duidelijkheid over de aanpak van de binnenstad van Roosendaal. Met maar liefst 22 vragen aan wethouder Cees Lok hopen ze eindelijk meer antwoorden te krijgen op hun vragen. Eerder stelden zij ook al vragen over de binnenstad, maar de antwoorden daarop zorgden alleen maar voor meer vragen.

"We begrijpen dat de gemeente niet de enige speler in de binnenstad is, maar wij zijn van mening dat de enige die de regie kan pakken de wethouder is. Bent u dat met ons eens? Zo niet, waarom niet?", willen de VLP, ChristenUnie, SP, PvdA, Wezenbeek en D66 weten. Ook willen zij weten wat de wethouder gaat doen om de regie te pakken, hoe de wethouder de leegstand aan wil pakken, wanneer de WiFi wordt aangelegd, wat het belang is van de binnenstaddirectie, wat de binnenstaddirectie bereikt heeft, wat de kosten daarvan waren én wat de opbrengsten waren.

Ook zijn er nogal wat vragen over de kosten voor de aanpak van de binnenstad. "In uw brief staat omschreven hoe de 10 miljoen euro aan de binnenstad is uitgegeven. Wanneer wij dit optellen, zien we dat inmiddels meer dan 10 miljoen euro is uitgegeven. Hoeveel budget heeft u nog nodig en komt er een nieuw voorstel?", willen de partijen weten. Zo staat er bijvoorbeeld in het overzicht dat de verbinding tussen de Kring en het Tongerlohuys één miljoen euro heeft gekost. "Op 18 april 2017 heeft u echter op vragen van de VLP geantwoord, dat deze kosten bijna 1,3 miljoen euro (€ 1.240.000) bedroegen, een overschrijding van bijna 3 ton (€ 270.000) van het (toenmalige) budget", constateren de partijen.

"Verder staan geen bedragen opgenomen met betrekking tot het groen en bijvoorbeeld het parkeren in de binnenstad. Bij eerdere vragen van de VLP-fractie m.b.t. het gratis parkeren op zondag heeft het college geantwoord, dat de kosten over de jaren 2015 en 2016 ruim 3 ton bedroegen. Waarom zijn deze kosten niet meegenomen?" De partijen willen dan ook weten wat de werkelijke kosten van de binnenstad zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief