Afbeelding
Foto: Ik Vertrek

Benefietdiner voor 'Het kartonnen huis' van David en Gine

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/ASPE - Wie letterlijk een steentje bij wil dragen aan het 'Kartonnen huis' van David en Gine Shearlaw kan op zaterdag 29 februari mee eten met een speciaal voor hen georganiseerd benefietdiner. 

David en Gine Shearlaw proberen met man en macht zoveel mogelijk geld in te zamelen om hun droom, een B&B in het Spaanse Aspe, te realiseren. Begin dit jaar waren de twee Roosendalers te zien bij het NPO-programma Ik Vertrek. Daarin was te zien dat het tweetal de sleutels ontving van een houten huis in Aspe (Spanje) met de bedoeling om hier een Bed & Breakfast/Casa Rural te starten. De exploitatievergunning duurde langer dan verwacht en terwijl ze in de wachtstand stonden, werden ze getroffen door noodweer.

De buitenkant van het pand bleek volledig van MDF-platen te zijn, waardoor het niet bestand was tegen een regenbui. Het huis dat hun droomhuis had moeten zijn is een nachtmerrie geworden. "We hebben wel verzekeringsgeld ontvangen, maar dit is absoluut niet genoeg om de kosten van het herstel te dekken. Er moet een stenen muur om het huis gezet worden en bij nadere inspectie bleek dat het hele dak vervangen moet worden. Ook hiervoor zijn MDF-platen gebruikt, de dakpannen zijn te zwaar voor de constructie, dus ook de constructie moet vervangen worden."

David en Gine doen er zelf alles aan om geld te verdienen door middel van massages, poetsen bij particulieren, de verkoop van hun eigen shirts, rugzakjes en olijfolie en een deel van de B&B is open voor gasten. Om het tweetal een hart onder de riem te steken wordt er nu ook een benefietdiner georganiseerd. Op zaterdag 29 februari kan men vanaf 18.00 uur genieten van een heerlijk Spaans buffet in Dorpshuis de Spil (Wouwse Plantage). De opbrengst hiervan gaat naar David en Gine om van Casa el Cardo Morado een veilig en gezond huis te maken.

Aanmelden kan bij Jenny van der Straeten via 0612919526 of steundavidengine@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief