Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Vleermuizen gooien roet in het eten bij verbouwing IKC De Stappen

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De sloop én nieuwbouw van basisschool De Stappen in Wouw wordt met minstens vijf maanden uitgesteld, omdat er mogelijk vleermuizen in het te slopen schoolgebouw aanwezig zijn. Dat laat directeur Rini Damen weten. 

In november 2019 werd het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe basisschool in Wouw. Rond de zomer van 2020 zou officieel de schop in de grond gaan tussen basisschool De Stappen en de Geerhoek én medio 2021 moest de nieuwe school gerealiseerd zijn. Maar, dat gaat niet meer door. "Uit ecologisch onderzoek is gebleken dat er mogelijk een bedreigde diersoort (vleermuizen) in het te slopen schoolgebouw aanwezig is. Dit betekent dat nader onderzoek nodig is", stelt directeur Damen. "Dit zorgt ervoor dat de sloop van een deel van het gebouw en de start van de nieuwbouw voor minimaal 5 maanden wordt uitgesteld, naar oktober 2020 of later." De teleurstelling is groot bij de school. "Maar we zijn in dit geval helaas gebonden aan wetten, verplichte procedures en onderzoeken."

De signalen van de vertraging hebben ook de politiek bereikt. De Roosendaalse Lijst heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen weten of het waar is dat de nieuwbouw vertraging op heeft gelopen en zo ja, wat daarvan de precieze oorzaak is. "Is het mogelijk om (diervriendelijke) preventieve maatregelen te nemen in gemeentelijke gebouwen om te voorkomen dat vleermuizen of andere beschermde diersoorten zich daar gaan nestelen en zo ja, welke?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief